7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Hatékony fogfehérítés házilag

2016. november 23.
9.1631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Miközben fogunk egészségéért legfeljebb annyit tehetünk otthon, hogy gyakran megmossuk a megfelelő fogkrémmel, addig fogaink csillogó fehérségéért ennél egy kicsivel tovább mehetünk, hiszen a hatékony fogfehérítés házilag is megvalósítható, csak ismerni kell hozzá néhány egyszerű praktikát. Természetesen eszünkbe se jusson olyasmi, hogy esetleg különféle vegyszereket és egyebeket tömünk a szánkba, a fogfehérítés házilag ugyanis természetes módszerekkel is könnyedén kivitelezhető. Íme 5 praktika, ha segítség kellene:


1. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nemcsak a vízkövet, hanem bizony a fogkövet is képes eltávolítani a szánkból, így az egyik leghatásosabb módszer, ha a fogfehérítés házilag zajlik. Használatához nem kell mást tennünk, mint szódabikarbónával fogat mosnunk, de ha túl száraznak éreznénk, nyugodtan összekeverhetjük egy kis fogporral vagy valamilyen természetes fogkrémmel. Ha hetente egyszer ezzel mosunk fogat, egy hónap után látható eredményünk lesz.

Hatékony fogfehérítés házilag - 2. kép

2. Tengeri só

Hasonló hatás vár ránk abban az esetben is, ha szódabikarbóna helyett tengeri sót választunk magunknak, így vagy fogporhoz vagy természetes fogkrémhez keverve finoman dörzsöljük át vele a fogainkat. Mivel durva szemcséről van szó, az óvatosságot tartsuk szem előtt, de ha finoman bedörzsöljük egy héten egyszer, örökre búcsút inthetünk a fogkőnek és a sárga fogaknak. Sőt mi több, antibakteriális hatása miatt a tengeri só még fertőtleníti is a szánkat.

3. Almaecet

Tény és való, hogy az almaecet nagyon kellemetlen ízzel rendelkezik, sokan az állott lábvízhez hasonlítják, ellenben rendkívül egészséges, és nagyon hatásos módszer is akkor, ha a fogfehérítés házilag történik. Az almaecet öblögetéssel használható, de nem tisztán, hanem fele-fele arányban langyos vízzel. Heti egyszer ezzel öblögetve, garantáltan kifehérednek majd a fogaink.

Hatékony fogfehérítés házilag - 3. kép


4. Citrom

A citrom elsődlegesen azért hatásos a fogfehérítés kapcsán, mert a benne található citromsav nagyon erősen képes marni a fogzománcot, éppen emiatt nem csak az elsárgult részeket, hanem az egészséges felszínt is támadhatja. Éppen ezért ezt a módszert csak kúraszerűen alkalmazzuk, legfeljebb néhány hétig. Lényege, hogy heti egyszer facsarjunk bele fél citromot két deciliter vízbe, majd ezzel öblögessünk néhány percig.

5. Zeller

Habár a zellerről nem feltétlenül a fogfehérítés jut az eszünkbe, holott ez a ropogós és friss zöldség olyan alapanyagokat tartalmaz, aminek köszönhetően képes szembeszállni a szánkban lakozó baktériumokkal, miközben segít megszüntetni a fogak elszíneződését is. Ha azt akarjuk, hogy nagyon hatásos legyen a fogfehérítés házilag, a fenti módszerek mellett minden étkezés után rágcsáljunk el egy szál zellert a cél érdekében.
1 hozzászólás

zsebibaba

8 éve, 14 napja

Szódabikarbónát má használtam.

válasz erre