13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Hasznos tavaszi gardróbrendezési tippek

2017. február 26.
6.8221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Beköszöntött a jó idő, így bizonyára te is szembesültél már azzal a problémával, hogy hiába vennél fel vékonyabb göncöket, semmit sem találsz, hiszen csak a téli ruháid vannak elől. Amennyiben te is ettől a problémától szenvedsz, esetleg már bevásároltál tavaszra, de nincs hová tenned a sok ruhát, akkor engedd meg hogy adjunk neked néhány tavaszi gardróbrendezési tippet, hogy mindennek meglegyen a maga helye, akár akarsz új holmikat vásárolni, akár a meglévőket rendszereznéd.


1. Először is nézd meg, hogy mi lesz a divat!

Bizonyára te sem akarod olyan göncökben megkezdeni a tavaszt, ami ódivatú, így az első lépésed minden esetben az legyen, hogy nézd meg, most mi az aktuális trend. Ennek megfelelően elegendő lesz előtérbe helyezned azokat a darabokat, amelyek még beleférnek az aktuális divatba, és ha vásárolni indulsz, már úgy tudsz helyet csinálni ruhatáradban, hogy oda már csak és kizárólag a trendi holmik kerülhessenek, ezáltal minden kéznél lesz.

Hasznos tavaszi gardróbrendezési tippek - 2. kép


2. Téliek hátra, tavasziak előre!

Ez evidens, ám nem mindegy, hogy miként csinálod! Az évszakok ugyanis szeszélyesek, így ne kövesd el azt a hibát, hogy minden meleg ruhát elpakolsz, hagyj azért elől néhány melegebb holmit is. Ha tehát odakint újra röpködnének a mínuszok, nem kell azonnal összetúrnod az egész szekrényedet, hiszen pontosan tudod majd, hogy hol találhatsz magadnak néhány melegebb darabot.

3. Építs fel egy rendszert!

A ruhák rendszerezése a tavasz közeledésével nagyon fontos, hiszen átmeneti évszakról beszélünk, ahol szükséges felállítani egy rendszert. Ennek megfelelően rendezd külön a nagyon lenge, már-már nyárias darabokat, egy külön sorba állítsd azokat a holmikat, amelyek nem túl vékonyak, de nem is túl vastagok - ide kerüljön a legtöbb gönc -, majd végül hagyj egy kis helyet az imént említett, még télies ruháknak is, hiszen sose tudni ugye.

Hasznos tavaszi gardróbrendezési tippek - 3. kép


4. Szortírozz!

A tavaszi gardróbátalakítás egyik leghasznosabb eleme a szortírozás. A "talán majd felveszem", vagy a "soha nem fogom hordani" kategóriákat ugyanis felesleges tárolgatni, inkább szívd fel magad, és az ilyen ruhákat gyorsan szedd ki a gardróbodból. Ha nem tudsz megválni tőlük, tedd el őket egy dobozba, hátha később meggondolod magad, de ha igazán jót akarsz, inkább add oda őket rászorulóknak, akik biztosan fel fogják venni őket.

5. Hogy nincs már helyed?

Ha már mindent kiszórtál és kiszortíroztál, de még így sem nagyon maradt helyed az újabb göncöknek, akkor itt az idő, hogy egy kicsit trükközz. Példának okáért nem kell az összes ruhadarabodat külön vállfára tenned, ezáltal egy szoknyát és két felsőt nyugodtan rátehetsz egyre is, de ugyanígy nadrágot, blézert, inget szintén. Ajánlott már itt előre összeválogatni bizonyos kollekciókat, hiszen ezzel megkönnyítheted a dolgodat a későbbiekben, lévén csak elő kell venned egy vállfát ahhoz, hogy rögtön több lehetséges összeállítás is a rendelkezésedre álljon.
3 hozzászólás

Natasha

7 éve, 9 hónapja és 3 napja

Nálam kész káosz szokott lenni a szekrényemben. röhögő smiley De igyekszem rendet tartani.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 4 napja

Biztosan idén is fogok néhány ruhát kidobni, azaz inkább adományozni, hogy legyen hely az újaknak.

válasz erre

Sandy

7 éve, 9 hónapja és 4 napja

Minden tavasszal és ősszel szoktam szortírozni a ruhákat, különben soha nem férnék el. röhögő smiley

válasz erre