Hamarosan embereken is tesztelik a rák eddigi leghatásosabb ellenszerét

Brauny , 2018. február 02.
A Daily Mail beszámolója szerint nem kizárt, hogy küszöbön a rákkutatás és rákgyógyítás eddigi legnagyobb áttörése, a Stanford Egyetem munkatársainak ugyanis sikerült kidolgozniuk egy olyan vakcinát, mely közvetlenül a tumorba fecskendezve soha nem látott hatással működött a kísérleti állatokon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A vakcinával ugyanis a kutatóknak sikerült az összes kísérleti egeret kigyógyítaniuk a rákból, sőt mi több, azok a példányok sem pusztultak el, amelyek szervezetében áttétek képződtek, ezáltal a szakemberek most mielőbb önkénteseket keresnek, hogy az emberi tesztek is elindulhassanak.

Az egyetem munkatársai szerint 15 limfómás és nyirokrákos betegen szeretnék tesztelni vakcinájukat, mely többféle ráktípusra is célzottan hat, ezáltal nemcsak hatékony és olcsó, hanem az eddig ismert immunterápiás megoldásokkal ellentétben nincsenek mellékhatásai.

A kutatók szerint a két komponensű vakcinában két olyan hatóanyag van, melyek a szervezetbe kerülve rögtön megkezdik a rákos sejtek likvidálását, ezáltal nem kell módosítani a beteg immunrendszerét, vagy a betegséghez igazítani az immunsejteket.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!