28 ℃Tiszta idő
2017. május 29., hétfő • Magdolna

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept!

Brauny , 2014. február 19.
A hajfestés manapság már olyannyira elfogadottá és általánossá vált a társadalomban, hogy az emberek többsége egyáltalán nem tartja furcsának sem az extrém színeket, sem azt, hogy valaki - akár férfi létére is - idős korában befesteti a haját. Sőt mi több, a hajfestési eljárásoknak köszönhetően ma már szinte észrevehetetlen, ha valaki nem az eredeti hajszínével rendelkezik, de bizonyára másban is felmerülhetett a kérdés, hogy mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 2. kép

Akárcsak az élet minden terén, úgy ebben a témában is a házi praktikák segítettek a nőknek, így a hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen, sőt mi több, a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból akár tartósabban is világosbarnát készíteni, nem is kell hozzá más, csak egy kis méz, egy kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Mielőtt azonban belekezdenénk a hajvilágosítás házi praktikáiba, nem árt tudnia mindenkinek, hogy a hajfestés nagyon roncsolja a hajat, így hajhullást, töredezést, vagy az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint az ipari vegyszerek - avagy ismertebb nevükön: hajfestékek - azonban amennyiben van időnk és türelmünk, érdemes kipróbálnunk.

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 3. kép

Mint fentebb említettük a hajvilágosítás házilag történő kivitelezéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. Hogy miért pont a citrom és a méz? Nos, a méz kis mennyiségben tartalmaz például természetes hidrogén-peroxidot, ami nem titkoltan a hajszőkítés egyik alapanyaga, míg a citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is, így hajunk esetében sincs ez másként. Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

A házi hajvilágosító szer ezt követően hűtést igényel, így legalább negyed órára érdemes betenni a hűtőbe, majd azonnal használható is. A massza használata nem igényel semmiféle extra felszerelést, mindössze puszta kézzel alaposan belemasszírozzuk a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Ezt követően a masszát alaposan leöblítjuk és minden esetben megszárítjuk a hajat. A világosabb színárnyalat már az első kezelés után látszódni fog, de amennyiben még világosabb hajszínt szeretnénk, ismételjük meg kéthetente a kúrát a fenti módon, és előbb-utóbb elérjük a kitűzött célt - méghozzá természetes módon.
 
27 hozzászólás

Bianka31221 • Tojás #27 • 1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Sziasztok!
Kinek mi a véleménye?
Kinek hogy vált be?
Szerintetek fekete hajból is tudok világos szőkét varázsolni?

Zsófia_13 • Tojás #26 • 5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Sziasztok!
Vizes vagy száraz hajra viszitek fel?

kuci • Tojás #25 • 6 hónapja, 2 hete és 4 napja

sziasztok !
én most probálom ki kiváncsian várom a végeredményt, sok helyen irják külön külön magában az összetevöket is tehát ha neked nincs mézed. ( egyébként szinte majdnem minden boltba lehet kapni )
akkor simán a kifacsart citromot vizzel összekeverve vagy egy kis olivaolajjal pakolásnak is lehet használni, de külön lehet a mézet is csak vizzel,
legalábbis én ezt olvastam

Bogi • Tojás #24 • 10 hónapja, 1 hete és 4 napja

Sziasztok! Még nem próbáltam ki,mert felmerült nálam az a probléma hogy nem tudtunk beszerezni sehonnan se mézet!???? Az lenne a kérdésem hogy méz nélkül is jó-e vagy helyettesíthető-e valamivel a méz?!

Hanbyul • Tojás #23 • 11 hónapja, 6 napja

Sziasztok!
Nekem valamiért nem akart masszává összeállni????valakinek van valami tippje,hogy mit ronthattam el?
Előre is köszönöm a segítséget.

Editke • Tojás #22 • 11 hónapja, 2 hete és 1 napja

Sziasztok....

Feltétlen próbáljátok ki,mert nekem elsőre is látványos volt....

Franci7 • Tojás #21 • 11 hónapja, 3 hete

Kipróbáltam, és tényleg hatásos már az első alkalomnál látható az eredmény! Csak annyit tudok mondani hogy fantasztikus!

Móni • Überbrutál #20 • 2 éve, 5 hónapja és 15 napja

Friderika írta:
Mennyire világositja a hajat?
Attól függ, hogy milyen sötét a hajad. Lehet kell egy két próbálkozás mire tényleg látszik a kellő hatás.

Friderika • Tojás #19 • 2 éve, 5 hónapja és 15 napja

Mennyire világositja a hajat?

Kicsi • Überbrutál #18 • 2 éve, 11 hónapja és 10 napja

Zita.Péter írta:
Érdekes ez a házi világosítás... Én egyelőre nem próbáltam mert most egyébként is szőke a hajam, de legközelebb biztos hogy én is megcsinálom. Ha árnyalatokat elérek, nekem már jó, mert néhány tincs lesz a színezett.

Kicsi: amúgy egy idő után eltűnik (felszívódik), vagy lenő ugyanúgy mint a festék?
Én a lenőtt hajra kentem, és azt kell mondjam, egyenletesebb lett maga az összkép! Viszont amikor befejeztem a hajam roncsolását festékekkel, akkor egy kis csavart simán el lehet érni vele, sőt, ha csak tincseket ápolgatsz így, akkor az felér egy laza melírral.

Zita.Péter • Überbrutál #17 • 2 éve, 11 hónapja és 10 napja

Érdekes ez a házi világosítás... Én egyelőre nem próbáltam mert most egyébként is szőke a hajam, de legközelebb biztos hogy én is megcsinálom. Ha árnyalatokat elérek, nekem már jó, mert néhány tincs lesz a színezett.

Kicsi: amúgy egy idő után eltűnik (felszívódik), vagy lenő ugyanúgy mint a festék?

Kicsi • Überbrutál #16 • 2 éve, 11 hónapja és 10 napja

Húú,győztem végig olvasni a sok hozzászólást.. Na, az én tapasztalatom a következő, Méz citromlé kombó működik! Viszont mivel nem vegyi anyag, lehet, hogy csak második harmadik alkalommal lesz látható az eredmény. Az én hajam is volt már kékes feketétől elkezdve vörösig minden..De, tapasztalat alapján,én azt mondom, hogy tényleg csak árnyalatokat lehet vele elérni. Szóval jó kísérletezést!

1 2 3 a(z) 3 -ből