12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Hajhosszabbítás? Néhány jó tanács előtte!

2019. november 27.
18.8561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egyre többen élnek a hajhosszabbítás előnyeivel, miután a modern világban már a nőknek is kevés idejük van arra, hogy megfelelően gondozzák csodálatos fürtjeiket, és igazán hosszú hajat növesszenek. A hajhosszabbítás bár az esetek többségében nagyon kellemetlen összhatással jár, azonban vannak igényes munkák, így ha te is a legtöbbet szeretnéd kihozni a dologból, fogadd meg jó tanácsainkat, mert a végeredmény meglepően igénytelen összhatással járhat.


Megfelelő technikát válassz hozzá

Merthogy a hajhosszabbítást ma már különféle technológiák mentén lehet kérni, ezáltal léteznek ragasztócsíkos, hőillesztéses, ultrahangos, sőt keratinos alternatívák is. Mivel a ragasztócsíkos nem a legszerencsésebb, a hőillesztéses pedig nagyon roncsolja hajat, ezért ezektől érdemes távol tartani magunkat, de vannak esetek, amikor mégis ezek mellett kell döntenünk, ha hosszabb hajat szeretnénk magunknak. Mindig beszéljük meg fodrászunkkal, hiszen a hajtípusunkat és az elvárásainkat egyaránt figyelembe kell venni hozzá.

Hajhosszabbítás? Néhány jó tanács előtte! - 2. kép

Törődjünk bele: nem mindenki ért hozzá

Lehet van egy fodrászunk, aki hosszú évek óta képes kiváló frizurákat vágni és magas minőségben festeni a hajunkat, azonban a hajhosszabbítás egy külön tudomány, amihez óriási szakértelem és tudás kell. Az alapvető technikák ismerete mellett pedig egyfajta szépérzék sem árt, ami nagyon sok fodrászból sajnos hiányzik, ezáltal gyakran találkozhatunk olyan munkákkal, melyek kritikán aluliak a színátmenet tekintetében. Ha tehát szépet akarsz, nem kizárt, hogy most kell váltanod.

A hajhosszabbítás állandó kontrollt igényel

A hajhosszabbítás olyan, mint egy implantátum, vagyis rendszeres időközönként, igénybe vétel függvényében akár havi rendszerességgel kontrollt igényel a fodrásztól, aki ellenőrzi majd a munkáját, és ha szükséges, akkor közbeavatkozik, korrekciót hajt végre annak érdekében, hogy hajunk tartósan szép maradjon. Ehhez gyakran ajánl majd különféle ápolószereket is, hogy az eredeti hajunk mellett a póthaj állapota se romoljon.

Hajhosszabbítás? Néhány jó tanács előtte! - 3. kép

A rendes hajad is károsodhat, ha nem figyelsz

Amennyiben tartós hajhosszabbítást kértünk, nagyon fontos lesz odafigyelni arra, hogy közben a valódi hajkoronánkat se feledjük el. Merthogy a hajhosszabbítás nem éppen az az eljárás, ami jót tesz a hajunknak - legalábbis huzamosabb ideig. Ha tapasztalt fodrász végzi a munkát, akkor értelemszerűen kisebb a kockázat, de azért így is érdemes ilyenkor nagyobb figyelmet fordítani az eredeti fürtökre, és megadni nekik minden vitamint, illetve tápanyagot a növekedéshez.

A hajhosszabbítás nem olcsó mulatság

Sokan szeretnének hajhosszabbítást maguknak egészen addig, amíg meg nem tudják, hogy ennek a beavatkozásnak milyen magas az ára. Ha ugyanis minőségi és látványos munkát szeretnénk, az bizony egyáltalán nem lesz olcsó mulatság, és nemcsak maguknak a tincseknek a felhelyezése kerül egy vagon pénzbe, de mindemellett az állandó ápolás, a fodrász ismételt felkeresése sem kevés, tehát ezzel azért mindenképpen számoljunk.
2 hozzászólás

Cynthia

4 éve, 8 hónapja és 13 napja

Az olcsó dolgok mindig rosszak, de ha drágán vesz az ember, az szép tud lenni. Lásd a sztároknál.

válasz erre

pilótakeksz

4 éve, 8 hónapja és 13 napja

Ezek a póthajas dolgok annyira gázak szerintem. Sokszor lehet látni h mű és nagyon csúnya.

válasz erre