7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Gyógynövényekkel is tehetünk a hajhullás ellen

2013. november 26.
2.9341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nagyon sok nő szenved a hajhullás problémájától - amiről akkor beszélhetünk, ha naponta száznál is több hajszál hullik ki -, ám nagyon sokan nem tudják az okát, így nem is tudnak mit tenni ellene. Ha viszont megvan az ok, akkor nem kell feltétlenül szintetikus anyagokhoz nyúlnunk az orvosláshoz, hiszen a hajhullás kezelése gyógynövényekkel is tökéletesen kivitelezhető.


A nők esetében a hajhullás leggyakoribb okai között a hormonális problémákat említik, ebben az esetben olyan gyógynövények fogyasztása javasolt, amelyek hatással vannak a hormonháztartásra. Ilyen például a fodormenta - napi egy csészével fogyasztható, korlátlan ideig -, de a női hormonok egyensúlyát szabályozza a pásztortáskából, palástfűből, fehér árvacsalánból, körömvirágból, cickafarkból és zsályából készült teakeverék is.

Ha a hajhullás okai között pajzsmirigy alul-termelés áll, a szurokfű és a közönséges galaj keveréke ajánlott napi egy csészével. Vashiány esetén szederlevél- és csalántea lehet rendkívül hasznos, de ételekkel is védekezhetünk a probléma ellen, így májjal, lencsével, tojással, kakaóval vagy babbal.

Amennyiben nem tudjuk, hogy mi állhat a hajhullás hátterében, vagy csak pusztán szép, sima és selymes hajat szeretnénk, akkor a zsurló, a rozmaring és az édesgyökér teakeverék fogyasztása ajánlott a probléma megszűnéséig általános hajerősítőként.
5 hozzászólás

Sonci

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

Nagyon jó tanácsok! Nem hullik a hajam, de ez megy a kedvencek közé hátha kell!mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

nekem kiskoromban azért vették ki a manduláimat, mert hullott a hajam tőle, meg vashiányos is vagyok, szóval én inkább sok brokkolit szoktam enni mosolygó smiley de ezek is nagyon jók

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

meglepett smiley wow de érdekes, mennyi gyógynövény és mennyit tudnak segíteni, tök jó

válasz erre

Gucci

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

asszem el kell mennem egy gyógynövényes boltba, ki kell próbálnom ezeket

válasz erre

Enci

11 éve, 3 hónapja és 16 napja

ez egy nagyon jó cikk, nem is gondoltam volna, hogy ennyi féle tea tud segíteni meglepett smiley

válasz erre