14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Gyógyítható az internetfüggőség?

2014. március 02.
2.2881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Lehetetlenség, hogy ne pillantsunk három percenként a telefonunkra, hogy nem jött-e sms-ünk, Facebook értesítésünk, e-mailünk? Ennek elkerülésére folyamatosan újabb és újabb ötletekkel állnak elő a szakemberek, például ilyen a Wifi gátló tapéta.

Remy Oudghiri, az Ipsos francia közvélemény kutató intézet igazgatója elárulta, hogy a kutatások alapján az emberek szinte minden helyzetben az interneten lógnak: az ágyban, a tömegközlekedési eszközökön, az étteremben, de még az orvosi váróteremben is.

Az Amerikai Egyesült Államokban a lakosság több mint felének van okos telefonja és több mint a harmadának táblagépe.

Francia kutatók egy különleges tapétát dolgoztak ki az internetfüggőség leküzdésére. Ennek lényege, hogy a tapéta megakadályozza a Wifi hullámok átjutását a falon, így a bent tartózkodók nem tudnak internethez jutni.

Az Ipsos már 2006-ban egy kutatás eredményeként közzétette, hogy a franciák 54%-a úgy véli, kevesebb időt tölt barátaival, szeretteivel élőben, mióta internetet és közösségi oldalakat használ. A kutatások mostanra kimutatták, hogy ez a szám egyre csak nő és nő. Sajnos, ebben óriási szerepet játszik az is, hogy a XXI. század fejlettsége lehetővé teszi a virtuális világba való zárkózást.