9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Gyógyítható a női meddőség!

2014. január 07.
2.1861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Amerikai és japán kutatók közös kooperációban egy olyan eljárást fejlesztettek ki hosszú évek fáradtságos munkájával, aminek köszönhetően végre gyógyíthatóvá vált az ismeretlen eredetű, idő előtti női meddőség, méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen újraélesztik a páciens petefészkét.

Az új technológia alkalmazásával máris megszületett az első kisgyerek, és a háttérben már egy újabb baba érkezését várják az orvosok, tehát kijelenthető, hogy a korai női meddőség orvosolható, azonban ehhez egy hosszan tartó, műtétekkel egybekötött eljárás szükséges.

Az orvosok ugyanis a probléma megszüntetéséhez előbb eltávolítják a meddővé nyilvánított nő petefészkét, illetve annak egy részét, majd laboratóriumi körülmények között újra aktiválják benne a petesejttermelő tüszőket.

Ezt követően a petefészek visszakerül a méhkürt közelébe, majd egy alapos hormonterápiával arra serkentik, hogy ismét beinduljon a petesejtek termelése.

A Stanford Egyetem egyik professzora szerint az eljárást természetesen még tökéletesíteniük kell, de úgy tartják, hogy az új módszer a fiatal meddő nők 30 százalékának biztosan segítséget nyújthat abban, hogy anyai örömök elé nézzenek.