0 ℃Tiszta idő
2020. március 29., vasárnap • Auguszta

Grapefruit-lével a daganatos megbetegedések ellen

Brauny , 2013. december 03.
A Chicago Egyetem speciális orvosi különítménye egy hosszan tartó kutatási időszakot követően nyilvánosságra hozta eredményeit a grapefruit-lé, valamint a daganatos megbetegedések közötti összefüggéssel kapcsolatban. A kutatócsoportnak ugyanis sikerült bebizonyítania, hogy akár már napi egyetlen pohár grapefruit-lé is elég ahhoz, hogy lecsökkentsük a daganatos megbetegedések kockázatát, meglévő betegség esetén pedig harmadára csökkenthető legyen a kemoterápiás szer mennyisége.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy a legtöbb gyógyszer mellett nem ajánlatos a grapefruit levének a fogyasztása, mert csökkentheti bizonyos összetevők hatékonyságát, de a rákellenes szerek mellett fogyasztva azonban éppen ellenkező hatást ér el, hiszen lelassítja a páciensek anyagcseréjét, aminek köszönhetően lassabban bomlik le a kemoterápiás szer is.

A grapefruit-lé tehát bár magas C-vitamin tartalma és immunerősítő hatása miatt már önmagában is csodaszer, a rákos megbetegedések esetében viszont inkább anyagcserénkre gyakorolt hatása miatt ajánlott.

A felvetéseket az egyetem professzorai tesztekkel is alátámasztották, ezekből kiderült, hogy a kemoterápiás szerek hatékonysága közel négyszeresére emelkedett, amennyiben a betegek grapefruit-levet fogyasztottak.

Ehhez elegendő volt egyetlen pohárnyi a kesernyés italból, ami mellett lényegesen kisebb gyógyszeradaggal is elérhették az orvosok ugyanazt a hatást, aminek a kemoterápiás kezelések magas sejtromboló következményei miatt óriási szerepe lehet a gyógyulás és a későbbi egészséges élet reményét tekintve.
 
1 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #1 • 6 éve, 10 hónapja és 11 napja

érdekes, ezt több embernek is tudnia kell

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.