6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Frizuratippek karantén idejére

2020. március 29.
8.6521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár nincs még kijárási tilalom, az emberek többsége inkább otthon marad a fenekén annak érdekében, hogy mielőbb megfékeződjön a koronavírus terjedése, tehát sokan mellőzik a fodrászt és az egyéb olyan szolgáltatásokat, melyek miatt el kell menni otthonról. Ha önkéntes karanténba vonultunk, de ilyen esetben sem szeretnénk lemondani a jó megjelenésről, illetve a szép frizuráról, akkor aggodalomra semmi ok, van pár ötletünk neked erre az időszakra!


Mikor volt utoljára hosszú hajad?

A nők többségének sajnos nagyon rövid manapság a haja. A legtöbb nő alig a válláig, legfeljebb a lapockájáig engedi lenő a haját, de szinte minden második hölgy már teljesen rövid hajat vágat annak ellenére is, hogy ellenkező esetben sokkal nőiesebb lehetne. Fodrász nélkül azonban kénytelenek leszünk egy kicsit hosszabbra hagyni most a hajunkat, de aggodalomra semmi ok, legalább rájössz arra, hogy a hosszabb haj nemcsak nőiesebb, de mindemellett sokkal egyszerűbb is kordában tartani, mint a rövidebbet.

Frizuratippek karantén idejére - 2. kép

Éljen a természetesség!

Ha nem szólt volna közbe a koronavírus, akkor az idei esztendő amúgy is a természetességről szólt volna, tehát most itt a remek alkalom, hogy trendik legyünk, lévén, ha egy ideig nem vágatjuk és nem festetjük a hajunkat, akkor az bizony előbb vagy utóbb természetes formájában tündököl majd. Ettől sokan tartanak, de soha ne féljük megmutatni természetes valónkat és megjelenésünket, mindig vállaljuk fel önmagunkat, hiszen nincs semmi szégyellnivaló pár ősz hajszálban, vagy éppen egy-egy kócos tincsben.

Elő a régi csatokkal!

Míg évekkel, de inkább évtizedekkel ezelőtt a felnőtt nők körében is mindennapos használatban voltak a különféle hajdíszek és hajcsatok, addig manapság már szinte csak a hajgumi vagy a hajpánt a maximum. Márpedig néhány ízléses csattal vagy egyéb hajdísszel kifejezetten jól feldobhatjuk rövidebb és hosszabb hajunkat is karantén idején. Nyilván jól válasszuk meg a csatokat, kerüljük el a kislányos megoldásokat, de bőven vannak olyan megoldások, melyek kifejezetten előnyünkre válhatnak.

Frizuratippek karantén idejére - 3. kép

Az otthoni hajfestést próbáltad már?

Nem véletlenül kaphatók a boltok polcain hajfestékek, hiszen ehhez a szolgáltatáshoz nem kell feltétlenül fodrászhoz mennünk, éppen ellenkezőleg, otthon is megpróbálkozhatunk vele, egyáltalán nem nagy nehézség, pláne abban az esetben, ha még segítségünk is akad hozzá. Talán lesz néhány kimaradó hajszál, talán nem lesz olyan tartós, talán pár helyen többet kell majd kaparásznunk utána a bőrünkről a rászáradt festéket, de ha nincs más alternatíva, akkor bizony csináld magad üzemmódba kell váltanunk.

Csak van egy fodrász ismerősöd...

Pörgesd végig az ismeretségi körödet. Biztosak vagyunk abban, hogy van legalább egy olyan ismerősöd, aki fodrászként dolgozik, de legalábbis ügyesen bánik a hajakkal. Amennyiben ő is már legalább két hete önkéntes karanténban van, szinte teljes bizalommal találkozhattok, és ha szépen megkéred, némi felár ellenében biztosan levágja és be is festi a hajadat, hogy karantén idején se kelljen nélkülöznöd a szép frizurát.
2 hozzászólás

eperjam

4 éve, 5 hónapja és 3 napja

Festeni tudom magamnak a hajam és valószínűleg most kell is.

válasz erre

kalifa

4 éve, 5 hónapja és 3 napja

Én csak sima kontyba szoktam fogni a hajam és kész is.

válasz erre