19 °Cborús égbolt
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Fogyni akarsz edzéssel? Akkor ezt a három szabályt mindig tartsd be!

Brauny , 2019. november 06.
Rengetegen járnak rendszeres edzésekre, azonban sokszor megdöbbenve tapasztalják, hogy egy egyetlen kilót sem sikerült lefogyni az első hetekben, vagy ha volt is valami fogyás, akkor az elhanyagolható mértékűként jellemezhető. Sokan ilyenkor kétségbe esnek, esetleg akkora kudarcélményként fogják fel a dolgot, hogy tartósan befejezik a mozgást. Most azonban szeretnénk rávilágítani egy nagyon fontos dologra, miszerint az edzés nem azért van, hogy lefogyjunk, hiszen erre az edzés önmagában nem alkalmas. Ha intenzív mozgással fogynál, akkor tartsd be az alábbi három alapszabályt!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Az edzés nem fogyaszt, de az életmódváltás igen!

Általános és óriási probléma sokaknál, hogy bár elhatározzák magukat a mozgás mellett, azonban kitartásuk hiányában egyszerűen elmarad a várt eredmény. Ennek az oka, hogy sokszor nem is annyira a kitartás hiányzik, mint inkább a megfelelő alapismeretek, hiszen bár sokak számára meglepő lehet, de a közönséges edzés önmagában nem jár együtt fogyással. Izmosodhatunk, erősödhetünk, jobb lehet a közérzetünk, megnövekedhet az állóképességünk, de a fogyás nem lesz jelentős.

Fogyni akarsz edzéssel? Akkor ezt a három szabályt mindig tartsd be! - 2. kép

Hogy miért? Nagyon egyszerű: a fogyáshoz bizony életmódváltásra lesz szükség. Ez annyit jelent, hogy nemcsak a rendszeres mozgásra állunk rá, hanem mellette alaposan megválogatjuk, hogy mit és mennyit eszünk vagy iszunk. Hiába fut valaki minden nap, ha mellette sokkal több kalóriát bevisz a szervezetébe, mint amennyit elégetett. Az edzés akkor lesz hatásos ebből a szempontból, ha az étkezéssel garantáljuk a kevesebb kalóriát úgy, hogy közben soha nem maradunk éhesek. Lehetetlen? Egyáltalán nem az!

2. Ne a mennyiség, a minőség legyen a fontos!

Természetesen előfordulhat olyan anomália, hogy valaki életmódot váltott, gondosan odafigyel arra, hogy mit és mennyit eszik, ergo milyen sok kalóriát visz be a szervezetébe, azonban a várva-várt fogyás mégis elmarad. Ennek is megvan az oka, és mindenkit megnyugtatnánk, nem a gének, nem alkati sajátosság, aki ugyanis akar, és mindent jól csinál, az bizony valóban képes lefogyni. Ennek a problémának a hátterében általában az áll, hogy az emberek többségének a mennyiség, és nem a minőség a fontos.

Fogyni akarsz edzéssel? Akkor ezt a három szabályt mindig tartsd be! - 3. kép

Mit jelent mindez? Például a helytelenül elvégzett gyakorlatok, a könnyítések, mert meg kell lennie az 50 guggolásnak és a 30 kitörésnek még akkor is, ha ebből 10 teljesen helytelen volt, ergo semmit nem ért, csak a kis gondolatainkat nyugtattuk vele azáltal, hogy ilyen sokat elvégeztünk. Ennél sokkal hatékonyabb a fogyás tekintetében, ha inkább többször kevesebb mennyiséget edzünk, de akkor legalább a gyakorlatok mindegyike helyesen kivitelezett.

3. A rendszeresség mindennél fontosabb!

Sokan felteszik maguknak a kérdést: ugyan mikor van nekem időm edzeni? Teljesen mindegy, találni kell legalább minden második vagy harmadik napon legalább 30 percet, amit azzal töltünk, hogy alaposan átmozgatjuk magunkat. Amennyiben így teszünk, biztosan nem lesz probléma a fogyással, mert a rendszeresség alapvető ahhoz, hogy elégessünk némi kalóriát, ezzel pedig leolvasszunk magunkról pár kilót.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 10 hónapja, 2 napja

Ezek elengedhetetlenek plusz a sok folyadék főleg víz. Ezért mondják azt h 30% edzés 70% kaja.