2018. augusztus 20., hétfő • Szt. István, Az államalapítás ünnepe

Fogfehérítés szénnel? Amilyen őrülten hangzik, olyan hatásos!

Brauny , 2017. szeptember 17.
A fogfehérítés tudományával kapcsolatban rengeteg házilagos módszer létezik, ami hol működik, hol nem, de az bizonyos, hogy a többség ha szolgál is némi eredménnyel, az annyira elhanyagolható, hogy a látványos hatásról nyugodtan letehetünk. Az utóbbi években azonban elterjedt egy új, már-már radikálisnak és őrültnek nevezett módszer, méghozzá a szenes fogfehérítés, ami a tapasztalatok szerint sokkal hatásosabb, mint bármi más, ami eddig elérhető volt fogaink fehérítéséhez.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


"Fogfehérítés szénnel? Ezek teljesen megőrültek!" - gondolhatják most nagyon sokan, de érdemes a szkeptikusságot félretenni, és a tényeket, a tudományt segítségül hívni ahhoz, hogy megérthessük ennek a módszernek a hatékonyságát. Azzal ugyanis egyetértünk, hogy a fekete színű szén használatával a fehérebb árnyalat elérése teljesen logikátlannak hangzik, de működik. Hogy mitől? Az aktív szénben megtalálható olyan alapanyagoktól, amelyek közvetlenül a tanninokat, a csersavat támadják, amik a kávé, a tea vagy az egyéb ételek fogyasztásától besárgítják fogainkat.

Fogfehérítés szénnel? Amilyen őrülten hangzik, olyan hatásos! - 2. kép

Az aktív szén ugyanis nagyon erős, és egyben természetes nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik, aminek köszönhetően a fogainkkal érintkezve egyszerűen magukhoz tapasztják a tanninokat, és lesúrolják a fogunkról azt a réteget, ami ezt a sárgaságot okozza. Az aktív szenes fogfehérítés során ugyanis nem egy új réteg kerül felfestésre, hanem fogunk eredeti fehér árnyalatát hozhatjuk vissza.

A fogfehérítés szénnel azért előnyös még, mert a legtöbb fogfehérítő vegyszerrel ellentétben semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz, ezáltal nem okoz még allergiás irritációt sem, mint például a hidrogén-peroxid. Nyilván nem a legkellemesebb látvány, amikor a szenet elkenjük a szánkban, és az íze sem a legjobb, ellenben az eredmény már néhány nap alatt megmutatkozhat.

Fogfehérítés szénnel? Amilyen őrülten hangzik, olyan hatásos! - 3. kép

Hogy milyen szénre van szükségünk a fogfehérítéshez? Természetesen eszünkbe se jusson a hétvégi grillparti során megmaradt szenet rágcsálni, mert azzal több kárt csinálunk, mint hasznot. Ha kiváló hatást akarunk elérni, akkor vegyünk orvosi szén tablettát vagy aktív szén kapszulát, azt törjük apró darabokra, és azt vigyük fel a fogkefénkkel a fogfelszínre. Persze ma már vannak direkt fogfehérítéshez használt, por formájában kapható szénporok is, amelyek bizonyított hatást képesek elérni alig egy-két héten belül.

Fogfehérítés szénnel? Amilyen őrülten hangzik, olyan hatásos! - 4. kép

Ha nem szeretnéd kevergetéssel és fogkrém készítéssel tölteni az időt, akkor érdemes ellátogatni a Beauty De Luxe webshopba, ahol többféle kiszerelésben megvásárolható a CARBON COCO termékcsalád, melyek között találsz: aktív szén port, aktívszenes fogkrémet, kókuszolajos szájöblögetőt, bambusz sörtés fogkefét és nyelvkaparót is. Ezek együtt használatával könnyedén elérheted célodat.
 
3 hozzászólás

Én már fogkrémet próbáltam és szerintem nagyon jó. Ha valaki ilyenben gondolkozik akkor mindenképpen vágjon bele.

Elég undin néz ki de azért biztos jó. Nekem elég fura.

Enci • Überbrutál #1 • 1 éve, 1 napja

Érdekes ez a szenes fogfehérítés. Már sok helyen láttam.