19 °Cborús égbolt
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Fizioterápia: Gyógyuljunk a természet erejével

Brauny , 2013. december 09.
Egyre népszerűbbé váltak a közelmúltban azok a módszerek, amelyek a természet erejét, természetes és alternatív gyógymódokat használnak fel egy betegség vagy egészségügyi probléma gyógyításában. Ilyen módszer a fizioterápia is, amely nem összekeverendő a fizikoterápiával.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A fizioterápia ugyanis a természet energiáit használja fel ahhoz, hogy megszüntesse panaszainkat. Az efféle kezelések során a szakemberek egyszerre többféle kezelésben részesítik a pácienst, mindemellett pedig egy komplex, mindenre kiterjedő megoldást keresnek, hogy a hatás sokkal kedvezőbb lehessen. Természetesen a fizioterápia sem alkalmazható akkor, amikor a betegnek kedve tartja, hiszen megvan, hogy milyen időközönként, pontosan mikor és milyen betegség esetén használható a módszer.

A fizioterápia többnyire a mozgásszervi panaszok esetén a leghatékonyabb, de csonttörések, rándulások, műtétek utáni problémák vagy szövődményes gyógyulások okozta elváltozások során is nagyon hatékony a fizioterápia alkalmazása. Szintén a természet erején alapuló gyógyítást szokták ajánlani olyan általános problémák esetén is, mint az idegsérülések - például arcidegbénulás -, a fejfájás, a teniszkönyök, a vizelettartási panaszok, vagy a nőgyógyászati problémák esetében is.

Tilos ugyanakkor terhesség, szívelégtelenség, daganatos megbetegedések vagy TBC alkalmával fizioterápiát alkalmazni, amely egyébiránt magában foglalja a gyógytornát, a villanykezelést, valamint a gyógyvizes- és lelki kezelést is többek között.
 
3 hozzászólás

krisztike • Überbrutál #3 • 7 éve, 3 hónapja és 3 napja

Lehet hogy jó lenne a hátamra...

zsebibaba • Überbrutál #2 • 7 éve, 3 hónapja és 4 napja

jó tudni, hogy létezik ilyen, még lehet hogy hasznomra válhat

moni1294 • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 4 napja

Még sosem próbáltam de sok jót hallottam a hatásairól!