32 °Cborús égbolt
2020. augusztus 07., péntek • Ibolya

Felment pár kiló a karanténban? Segítünk leadni az újrakezdésre!

Brauny , 2020. május 13.
Nagyon sok ember hetek óta otthon ül, otthonról dolgozik, a kijárási korlátozások miatt alig mozog, ami kifejezetten kedvező időszak lehet a hirtelen felszaladó extra kilóknak. Biztosan nem vagyunk egyedül a problémával, miszerint az elmúlt hetekben egy kicsit elszaladt velünk a ló, és bizony felkúszott ránk egy-két kiló, aminek nem kellett volna. Ha te is észrevetted, akkor van egy jó hírünk: még melegében gondoskodj az eltüntetéséról, méghozzá az alábbi praktikákkal!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Most már ki lehet ám menni mozogni!

Ha netán a fülünkön ültünk volna az elmúlt napokban: bár a legtöbb munkahelyen még marad a home office, azonban a kijárási korlátozást alaposan enyhítette a kormány, így lakjunk akár a fővárosban, akár vidéken, most már nem kell a négy fal között ülnünk minden egyes nap. Olyannyira nem, hogy most már bátran kimehetünk a szabad levegőre, és mozoghatunk, elmehetünk kerékpározni, futni, az edzőtermet pedig bár még mellőznünk kell, de a sportpályák néhol már várják az érdeklődőket, sőt úszni is lehet.

Felment pár kiló a karanténban? Segítünk leadni az újrakezdésre! - 2. kép

Kezdj el hidratálni!

Merthogy nem kizárt, hogy otthon kicsit felborult a bioritmusunk és visszalassult az anyagcserénk, amit mozgás mellett úgy tudunk beindítani a leghatékonyabban, ha elkezdünk inni. Persze nem alkoholt, hanem gyógyteákat és szénsavmentes ásványvizet. Elegendő lehet napi szinten 3-4 liter egy ideig ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, sőt mi több, sokaknak már ez elősegítheti azt a néhány plusz kiló leadását. Pláne, ha mozgás és megfelelő táplálkozás társul hozzá.

Az étrendedet újra normalizáld!

Merthogy megfelelő étrend hiányában nem fog menni a fogyás, még ha csak ilyen csekély feleslegről is van szó. Ehhez az kell, hogy ismét visszaálljunk a karanténidőszak előtti életmódunkra, és felvegyük az akkori szokásainkat, ezáltal együnk rendszeresen, kerüljük a cukrosat, a zsírosat, a sok szénhidrátot, ügyeljünk a rendszerességre, mindemellett pedig természetesen nagyon lényeges lesz az is, hogy mekkora adagokat fogyasztunk.

Felment pár kiló a karanténban? Segítünk leadni az újrakezdésre! - 3. kép

Ha kell, számold a kalóriákat!

Úgy érzed, hogy a munkahelyi menetrend hiányában nem megy a fogyás? Sokan vannak így, hiszen ez egy olyan hirtelen változás volt, ami természetesen a bioritmus totális felrúgásával járt együtt. Ez nyilvánvalóan nem kedvez az extra kilóknak, de ha hiányzik a korábbi pörgés, vagy az a menetrend, amire otthon nem vagy képes, akkor próbáld meg számolgatni a kalóriákat egy kicsit, hiszen ezzel elég komoly eredményeket lehet elérni. Ha tudod, hogy mi és mennyit ér, hovatovább neked mekkora a maximumod, és azt betartod minden nap, nagy gond már nem lehet.

Legyen a napirended része a mozgás!

Ha hiányzik a napirend, és csak azért nem tudsz lefogyni szerinted, akkor használd ki a home office vagy a rövidített munkanapokból fakadó tetemes szabadidődet, és iktass be a mindennapjaidba egy kevéske mozgást. Nyilván nem kell sok, de azért próbálj meg minden nap elégetni így legalább 100 kalóriát, így nagyjából egy hónap alatt leadhatod azt az 1-2 kilót, mire újra visszaáll minden a régi kerékvágásba.
 
3 hozzászólás

hemberender • Hiperaktív #3 • 3 hónapja, 1 napja

Akár hányszor próbáltam, nem tudok 2 liternél több vizet inni.

becky • Messiás #2 • 3 hónapja, 1 napja

Nekem is felkúszott egy kevés, de szerintem hamar leadom.

Pocok • Megszállott #1 • 3 hónapja, 1 napja

Nekem sajnos felkúszott 5-8 kiló. Nagyon szörnyű de majd lemegy.