11 °Cerős felhőzet
2021. április 17., szombat • Rudolf

Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével

Szofi Kakuk , 2021. április 03.
A kozmetikai márkák sorából, egyértelműen kitűnik az 1995-ben alapított Lush brand. A márka több fronton is felelősséget vállal, a mindannyiunkat is egyre sürgetőbben érintő környezetvédelmi törekvésekben. Hisznek a lokális forrásokból származó alapanyagok gondoskodó erejében, a szeretettel, kézzel készített termékek hitelességében és abban, hogy cégként igenis irányt mutathatnak. Kreatív megoldásokkal, ma már számos fronton úttörő márkaként hirdetik a csomagolásmentesség, az újrahasznosítás, az energia- és víztakarékosság és még számtalan más innovatív megoldás beépítését egy globális márka esetében is. Az elkészült interjúban, a Lush cég belső működéséről, a márka által képviselt értékekről és a vállalaton belüli környezetvédelmi újításokról beszélgettünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A márka egyik fő védjegye a kézzel készült kozmetikumok. Miben különböztethető meg ezáltal a brand, más hasonló szemléletet képviselő kozmetikai cégtől?

A környezet, ahol a termékeink készülnek, sokkal inkább hasonlít egy nagy konyhára, mint gyártósorra. A gyárainkban jóval több ember dolgozik, mint amennyi gépünk van. A kínálatunknak így, mindig van egy személyes jellege, miközben lokális forrásokat felhasználva munkahelyeket is biztosítunk a helyiek számára. Munkatársaink lelkesen és odaadóan dolgoznak, ami egyértelműen tükröződik a végeredményben és a vásárlóink visszajelzéseiben is.

Azért, hogy a vevőink még inkább érezzék a márkán keresztül közvetített személyes törődést, az általunk alkalmazott címkék is mesélnek. Ezek nemcsak a termékek lejáratáról tájékoztatnak, hanem egy ismerős arc is visszaköszön általuk. Annak az arca, aki a legnagyobb törődéssel készíti a mi bőrszépítő krémeinket.

Röviden és tömören, attól különbözünk a konkurencia márkáktól, hogy mi szerteágazóan kívánunk a fogyasztókhoz szólni és egy személyesebb kapcsolatot kiépíteni velük.


Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével - 2. kép

Egy igazi, hétvégi lazuláshoz melyik frissítő arcmaszk a legmegfelelőbb?

Kínálatunkban számos arcpakolás közül választhatnak vásárlóink az ő bőrtípusuknak megfelelően. Általánosságban nehéz megmondani kinek melyik arcpakolás a legmegfelelőbb. Üzleteinkben hozzáértő eladóink segítenek a választásban, azonban két kedvencet ki tudnék emelni, amelyek egytől-egyig bizonyítottak már.

A Beauty Sleep arc-és testpakolás a nyugtató hatása révén vált kedvencé. A gyógynövényalapú gél friss kókuszemulzióban, benne lenmaggal, ökörfarkkóróval, bőrnyugtató mézzel, valamint a citromverbéna és az orvosi macskagyökér álmosító hatású párosával. A levendulaaroma segít a könnyebb elalvásban és az ellazulásban is.

Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével - 3. kép

A tág pórusok és a mitesszerek szinte minden korosztályt vagy bőrtípust érintenek. Melyik arcápolási terméket ajánlanátok erre a problémára és miért?

A komedók, minden korosztályt érinthetnek, ezeknek a túlzó mennyiségben való megjelenése sok mindennek az előszele is lehet. Az egyik leggyakoribb ok azonban az, hogy a faggyúmirigyek túltermelődnek, de egy nem megfelelő arctisztítási rutin is eredményezhet mitesszereket.

Az egyik bestseller termékünk, amihez évek óta bizalommal nyúlnak a vásárlóink, a Mask of Magnaminty arc- és testpakolás. Ez a sokoldalú termék mélyen tisztít és a mentol tartalmának köszönhetően fel is frissíti a fáradt bőrt. A könnyedén felvihető pakolás tartalmaz serkentő borsmentaolajat, gondoskodó bársonyvirágolajat és klorofilt, valamint radírozó hatású aduki- és ligetszépemagot is.

A kozmetikumok nagy részében agresszív illatanyagok, illóolajok kaptak helyet, ez a fajta összetevőcsoport miként illeszkedik a természetes bőrszépítő brandimidzshez?

Ha egyszerűen szeretnénk fogalmazni, mondhatjuk, hogy az illóolaj a növény esszenciája koncentrált folyadék, mely az adott virág, fa, gyógynövény, fűszer vagy levél illatanyagait tartalmazza. Tapasztalatok szerint káprázatos illatok csodákat tesznek a testtel, az elmével és a lélekkel. Ma, amikor a profit gyakran a minőség rovására megy, az illóolajokat gyakran hígítják vagy keverik más, olcsóbb összetevőkkel a költségcsökkentés érdekében.

Előfordul, hogy az összetevők listáján nem szereplő, mesterséges vegyületek kerülnek az olajba, melyek az orrunkat ugyan becsaphatják, de a bőrünknek is problémákat okozhatnak. A Lush-nál elsőrendű fontosságú, hogy a termékeinkben található illóolajok megfelelő, megbízható és természetes forrásból származzanak. Frissen vonjuk ki őket a növényekből és a virágokból.

Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével - 4. kép

Az üzletekben az interaktív kiszolgálás, számos pontban pluszként számlálódik, mint vásárlói élmény. A Lush üzemeiben is hasonló szemlélet uralkodik? Hogyan telik egy nap a gyárban?

A gyárban dolgozó munkatársaink számunkra nem háttérben dolgozó, láthatatlan emberek, hanem a konyha igazi sztárjai, a termékek lelkének egy része. A mindennapos munka mellett, amikor új termékeket találunk fel, nincs szükségünk új berendezésekre: egyszerűen megtanítjuk a munkatársainknak, hogy hogyan készítsék el őket. Minden egyes új készséggel, amit így megszereznek, közelebb kerülnek a Mesterkészítői cím elnyeréséhez. Folyamatosan motiváljuk, díjazzuk őket és a legmegfelelőbb munkakörülményeket biztosítjuk számukra, hogy mindenki arcán visszatérő mosolyt láthassunk.

Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével - 5. kép

A Lush életében erőteljesek a környezetvédelmi irányelvek, a kozmetikai márkák sorában az elsők között kerestétek az alternatívát arra, hogy a fogyasztókat még tudatosabb vásárlásra ösztönözzétek. Mik a következő zöld lépések?

Folyamatosan igyekszünk újításokat bevezetni, a legújabb kezdeményezésünk az a Bring It Back, melynek részeként bármilyen csomagolást vissza lehet vinni üzleteinkbe, amiért nálunk levásárolható pénzösszeget adunk. Jelenleg kizárólag Angliában érhető el, de amennyiben sikeresnek bizonyul vélhetően világszerte be fogjuk vezetni, ezáltal csökkentve az eldobott hulladékmennyiséget és ösztönözve a cégen belüli újrahasznosítást.

A csomagolásmentes termékek megjelenése mellett milyen más környezetvédelmi törekvésekkel találkozhatunk a márkánál?

A kezdetek óta az a célunk, hogy a legjobb, legbiztonságosabb és a legjótékonyabb összetevőket használjuk. Arra jutottunk, hogy a legkiválóbb minőségű összetevőket magunknak kell felkutatnunk. A Lush támogatja a méltányos kereskedelmet és a közösségi kereskedelmet egyaránt. Igyekszünk minimális csomagolóanyagot használni és a lehetőségeinkhez mérten pucéran áruljuk a termékeinket is.

Amikor azonban műanyag csomagolást használunk, az minden esetben újrahasznosított és újrahasznosítható. A fekete tégelyeink 100%-ban fogyasztói felhasználás utáni polipropilénből készülnek, aminek egy részét vásároljuk, a másik részét a vásárlóink által visszaváltott tégelyek felhasználásával készítjük, amit a Lush Green Hubban, a cég hulladékmentes újrahasznosító központjában dolgozunk fel.

Felelősen, kézzel, szeretettel: Interjú a Lush kozmetikai márka termékfejlesztőjével - 6. kép

Budapesten is terveztek "meztelen" üzletet nyitni? Mik a feltételei egy ilyen shop megnyitásának?

Számos kritériumot figyelembe kell venni, ahhoz, hogy egy ilyen üzlet aztán sikeresen tudjon működni a célországban. Elsősorban azonban a vásárlói igényt kell felmérni, Magyarország pedig, még nincs abban a helyzetben, hogy meg tudjon állni egy olyan bolt a lábán, mint az angol "pucér" üzlet. Ennek függvényében, nem tervezünk új boltnyitást itthon, de nincs kizárva, hogy a "meztelen" shop ötlete ne valósulna meg a távolabbi jövőben hazánkban is.

Szponzorált tartalom
 
2 hozzászólás

Tekla • Csirke #2 • 1 hete és 3 napja

Nagyon jó kis interjú volt. Jó volt olvasni.

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Jó meló lehet a Lushnál dolgozni.