Az emberek jelentős részénél tavaszra súlyos D-vitamin hiány alakul ki, mert a téli időszakban alig süt a nap, és ha süt is, a többség inkább a meleg lakásban tartózkodik. Emiatt már a leghidegebb évszakban is fontos a D-vitamin pótlása, de tavasszal ez különösen nagyon fontos, és nem csak csontjaink-, hanem immunrendszerünk védelmében is. A tabletták mellett természetes formában is sok D-vitamint vihetünk be szervezetünkbe, így a halak, a tenger gyümölcsei, a tejtermékek legjava, a máj és a tojássárgája például mind idesorolhatók.
2. E-vitamin
Az E-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns, amelynek hiánya idő előtti öregedéshez és ráncosodáshoz vezethet, de megfelelően változatos étrend, valamint sok növényi olaj fogyasztása képes megelőzni a problémát. Az E-vitamin szintén fontos immunrendszerünk védelméhez, és amennyiben természetesen szeretnénk bevinni szervezetünkbe, együnk sok hüvelyest, diót, mandulát, mogyorót, spenótot és napraforgómagot.
3. K-vitamin
A K-vitamin valamiért méltatlanul kevés figyelmet kap az emberek részéről, márpedig ez nagyon fontos a vérképződéshez szükséges fehérjékhez, de segíti a máj méregtelenítő folyamatait, sőt a csontok felépítéséhez is fontos. Nem raktározódik sokáig, így tavaszra ebből is rendre hiány alakul ki bennünk. Főként zöld leveles zöldségekben, káposztában, brokkoliban, spenótban, parajban, valamint tejtermékekben találhatunk belőle nagyon sokat.
4. B6-vitamin
A B6-vitamin az aminosavak és a zsírsavak anyagcseréjéhez járul hozzá, hiánya pedig megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, de az idegrendszerre is nagy befolyást gyakorol, így álmatlanságot, depressziót vagy fáradtságot idézhet elő. Nagyon sok található benne az összes húsételben, főként a pulyka-, borjú- és sertéshúsban, de a búzakorpa, a karfiol, a banán, a zeller, a spárga, a paprika és a gomba is tartalmazza.
5. C-vitamin
A C-vitaminra mindig szüksége van az emberi szervezetnek, de főként tavaszra nagyon sokan hiányt szenvednek belőle. Szinte minden életfunkciónkhoz és életfolyamatunkhoz elengedhetetlen, hatását az egész testünkön érezhetjük, és mivel nem tudjuk túladagolni, ezért kis túlzással tömhetjük is magunkba. A legjobb C-vitamin forrás a homoktövis, a csipkebogyó és a bodzabogyó, de a kiviben és a paprikában is rengeteg található benne, miközben az összes zöldségben és gyümölcsben egyaránt fellelhetjük.
Ha minden vitamint szeretnél együtt, akkor érdemes a BioTechUSA One a Day táplálékkiegészítőt beszerezni, hiszen minden fontos vitamint tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van.