2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

Ezt edd, ha igazán szép bőrre vágysz!

Brauny , 2017. május 14.
A szép bőr titka messze nem csak abban rejlik, hogy mennyi kenceficét kenünk rá, és mennyit napozunk, lévén rendkívül lényeges az is, hogy belülről milyen tápanyagokból tud táplálkozni a külsőnk. A megfelelő hidratációhoz ugyanis elengedhetetlenek bizonyos vitaminok és ásványi anyagok is olyan apróságok mellett, mint az elegendő folyadékfogyasztás, így az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy melyek azok az ételek, amelyekből érdemes lehet sokat enni, ha igazán szép bőrt szeretnénk magunknak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Paradicsom

A paradicsom - ami egyébként inkább gyümölcs, mint zöldség - igazán hatékony abban az esetben, ha szeretnénk megfiatalítani a bőrünket, hiszen nagyon sok antioxidáns található benne, amelyek rugalmasabbá és puhábbá teszik külsőnket. Ezt a hatást ráadásul még jobban fokozhatjuk, ha olyan paradicsomsalátát készítünk, amit megbolondítunk egy kis olívaolajjal, hiszen ez utóbbi plusz selymességet is ad.

Ezt edd, ha igazán szép bőrre vágysz! - 2. kép

2. Étcsokoládé


A csokoládéról a legtöbben úgy gondolják, hogy teljesen ellentétes azzal, amit a szépségről gondolunk, de ez óriási nagy tévedés. Bár a cukorral alaposan feldúsított csokoládék valóban nem tűnnek a legjobb választásnak, ellenben az étcsokoládéról már ezt nem mondhatnánk el. Az étcsokiban is köztudottan sok antioxidáns található, sőt rengeteg flavonoid, ami nemcsak elősegíti a vérkeringést, hanem ezen túlmenően fokozza a hidratáltságot is.

3. Zabpehely

A zab korunk egyik legtrendibb gabonaféléje, ezáltal minden táplálkozási tanácsadóban azt olvashatjuk, hogy ha jó akarunk magunknak, akkor fogyasszunk teljes értékű zabból készült ételeket. Ez olyannyira nem butaság, hogy a zab valóban képes arra, hogy szabályozza bőrünk zsírosodását, ezáltal segítségével tisztább és hidratáltabb lehet majd a külsőnk, sőt mi több, a pattanásokat is elkerülhetjük.

Ezt edd, ha igazán szép bőrre vágysz! - 3. kép

4. Gránátalma


A gránátalmáról rengeteg kutatás bizonyította már, hogy egy igazi csodagyümölcs, ami nagyszerű hatást gyakorol egészségünkre, de ismert vágykeltő hatása is, azonban újabban felfedezte magának a szépségipar is ezt a vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal gazdagon ellátott gyümölcsöt. Ennek az oka az, hogy a laboratóriumi vizsgálatok során bizonyosságot nyert, hogy a gránátalmából kinyert olaj segít megelőzni a bőr idő előtti elöregedését.

5. Guava

Bár a guava hazánkban elég nehezen beszerezhető, ellenben nem lehetetlen, és amennyiben fontos a szépségünk, akkor meg is teszünk ezért mindent, hiszen kutatások igazolják, hogy ebben az egzotikus gyümölcsben páratlanul sok antioxidáns van. 100 grammjában átlagosan 500 milligramm, ami többszöröse a gránátalmának, amelyben 135 milligramm ez az érték. Az antioxidánsok pedig bőrünk egészsége szempontjából azért kiemelkedően hasznosak, mert számtalan tudományos kutatás igazolta, hogy minél több szabad gyök van a szervezetünkben, annál előbb öregszünk, és a szabad gyököket a leghatásosabban az antioxidánsok tudják megkötni.
 
3 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #3 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Étcsokit szívesen eszem.

Gucci • Überbrutál #2 • 1 éve, 1 hónapja és 12 napja

Guava ezt megjegyzem

Mirjam • Messiás #1 • 1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Utolsó kettőt nem eszem, sőt sz utolsóról sosem hallottam még.