13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Ezért ne fürödj forró vízben

2014. február 04.
12.9951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
A téli hidegben könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy este forró vízben fürdünk. Pedig nem is tudunk róla, milyen káros hatásai lehetnek szervezetünkre a forró fürdőzésnek.


A forró víz elsősorban a hajszálerek elpattanását eredményezheti, megterheli a szívet és tönkreteszi a bőr védőrétegét is, valamint idő előtti bőröregedést okozhat. Ez azért van, mert ha megemelkedik a testhőmérsékletünk, a sejtek hamarabb mennek tönkre. Tehát, ha forró vízben fürdünk vagy zuhanyozunk, a testünk nem tudja megfelelőképpen hűteni magát és a sejtek gyorsabban elhasználódnak.

A kismamáknak különösen oda kell erre figyelni, hiszen ha a terhesség első két hetében 38,9 fok fölé emelkedik a testhőmérsékletük nagyobb eséllyel történik meg vetélés. Nagyon fontos, hogy a várandósság első harmadában kerüljük a forró vizet és ne tartózkodjunk túl sokat a napon.
5 hozzászólás

hangover777

6 éve, 21 napja

Azért nem kellene rögtön elhinni egy ilyen cikket, egyetlen egy forrásmegjelölés sincs! (Tudományos forrás) A forró és hideg zuhanynak is vannak előnyei és hátrányai. A szélsőségesen forró, hosszas forró zuhanyzás tényleg ártalmas, de azt úgyis jelzi a szervezeted (egyszerűen nem fogod bírni és kijössz alóla) A bőrt szárítja a forró, ez tény. De például télen, mikor bújkál bennünk ilyen olyan vírus és baktérium, pont hogy jót tesz, ha egy néhány percre megemelkedik a testhőmérsékletünk, és mesterséges "láz" keletkezik. Utána ahogy hűl a szervezet, szépen el is álmosodunk és elalszunk. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 9 napja

Én olyan közepes melegvízben szoktam zuhanyozni, a nagyon forrót nem bírom.

válasz erre

becky

11 éve, 9 napja

A legjobb a forró fürdő pedig. Ellazít nagyon...

válasz erre

monyó

11 éve, 9 napja

Hű pedig nincs is jobb egy igazi forró fürdőnél...szomorú smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 9 napja

meglepett smiley ezt nem is tudtam! De durva.

válasz erre