9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Ezért kopaszodhat egy nő

2020. augusztus 05.
20.4921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár a férfiak esetében is roppant kellemetlen lehet, azonban egy nő esetében a hajhullás, illetve a kopaszodás még több nehézséget okozhat, hiszen egy nő megjelenéséhez alapvetően hozzájárul a megfelelő frizura, de ezt a ritkuló hajkorona alapjaiban teheti tönkre. Míg a férfiak esetében főként a genetika és a kor miatt jelentkezhet a kopaszodás, addig a nők esetében a kiváltó okok között rengeteg dolog meghúzódhat, éppen ezért az alábbiakban most sorra vesszük a lehetőségeket.


Genetikai tényezők

Természetesen nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is érintheti az úgynevezett genetikai hajhullás, vagyis az öröklődés útján szerzett probléma. Ha a család más női tagjainak volt már hasonló problémája, akkor hajlamosak vagyunk rá, de kopaszodó férfirokontól is örökölhettünk ilyesmit, tehát sajnos a genetika jól meg tudja viccelni az embert.

Ezért kopaszodhat egy nő - 2. kép

Áldott állapot

A terhesség elképesztően sok hormonális változást idéz elő a szervezetünkön belül, így aki gyermekáldásban részesül, annak sajnos számolnia kell vele, hogy azt a test szépsége sínyli meg. A plusz kilók mellett romolhat a csontok és a fogak állapota, de akár még súlyos hajhullás is felléphet néhány hónapig, ami szerencsére a későbbiekben normalizálódik majd.

Változókor

A nők rémálma a változókor. Nem véletlenül, hiszen ebben az időszakban bizony növekszik a szervezeten belül a férfihormonok mértéke, ami súlyos, akár kopaszodást előidéző hajhullással is együtt járhat. Nagyobb kellemetlenség, hogy míg a haj hullani kezd, addig más testtájékon sajnos erőteljes szőrnövekedés indulhat meg.

Helytelen diéta

Ha a szervezetünk nem kap meg minden tápanyagot, így vitamint és nyomelemeket, akkor az egészségi állapotunkon is megmutatkozik majd. Erre a legtöbb esetben kisebb-nagyobb mértékű hajhullás figyelmeztet majd minket. A helyzet gyakran helytelen diéták során jelenik meg, így ha gyakran fogyózunk, vagy hajlamosak vagyunk helytelenül táplálkozni, akkor érdemes odafigyelni rá, de különösen a kapcsolódó tünetekre.

Ezért kopaszodhat egy nő - 3. kép

Rossz gyógyszerek

Különösen a hormonális hatású készítmények esetén szervezetünkben rengeteg kellemetlen folyamat mehet végbe, így a hormonszint megváltozása például gyakran összefüggésben áll a drasztikus hajhullással. Különösen nagy gondot okoznak ezen a téren a fogamzásgátlók, az antidepresszánsok és a gyulladásgátló készítmények egyaránt.

Gyulladások és a stressz

Sajnos a hajhullás rengeteg sok belső problémát, betegségek sokaságát vetítheti előre, de természetesen a rossz életmód is gyakran megnyilvánulhat ilyen tünetekkel. Példának okáért a női kopaszodás hátterében kifejezetten gyakran áll valamilyen gyulladás, amit csak alapos kivizsgálással lehet gyógyítani ahhoz, hogy helyreálljon a rend. Ezen felül a stresszes életmód szintén az egészséges haj ellensége, így ha túl sokat idegeskedünk vagy aggodalmaskodunk, akkor az bizony a hajunkon is meglátszik majd.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

4 éve, 15 napja

Ha van valami bajod, azt azonnal jelzi a tested.

válasz erre

Hampster

4 éve, 15 napja

Szörnyű a hajhullás. Főleg ha nem az egész hanem csak egy helyen.

válasz erre

kalifa

4 éve, 15 napja

Nekem egyszer a rossz fogaim miatt hullott a hajam, de amikor megcsináltattam, abba is maradt.

válasz erre