8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Ezekkel az ételekkel elfelejtheted a stresszt

2020. február 05.
15.0361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A stressz sajnos mindennapjaink részévé vált, méghozzá olyan nagy mértékben, hogy sokan belebetegednek az állandó feszültségbe, az állandó idegeskedésbe, nem látva kiutat aktuális helyzetükből. Bár rengeteg módszer, trükk és praktika van arra vonatkozólag, hogy csökkenteni tudjuk a belső feszültséget, azonban kevesen tudják, hogy ebből a szempontból a megfelelő ételek kiválasztásával is rengeteget segíthetünk, hiszen rengeteg olyan étel létezik, melyek segítenek a stressz csökkentésében. Hogy melyek ezek?


Áfonya

Az áfonya egy igazi superfood, mely elképesztően sok antioxidánst tartalmaz, így a tipikus "mindenre is jó" alapanyag, mely bizony-bizony a stressz mértékét is képesek lecsökkenteni. Rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal képes megerősíteni immunrendszerünket, megacélozni bármilyen támadással szemben, így akár a stressz kapcsán is, hiszen egy egészséges szervezetet fizikailag nehezebben gyűr le az állandó idegeskedés.

Ezekkel az ételekkel elfelejtheted a stresszt - 2. kép

Zabkása

A zabkása ideális reggelinek és vacsorának egyaránt, hiszen rengeteg rostot tartalmaz, ezáltal úgy tud eltelíteni minket, hogy egyáltalán nem tartalmaz sok kalóriát, hovatovább ingadozik tőle a vércukrunk sem, ami kifejezetten lényeges a stresszes időszakokban, amikor hajlamosabbak vagyunk a vérnyomás-problémákra. Érdemes egy nagy adag zabkkásával indítani a napunkat, amivel nemcsak a nassolást és a cukorbevitelt szoríthatjuk vissza, de mindemellett még a kedvünket is javíthatjuk vele.

Étcsokoládé

Míg a tejcsokoládé édesség, az étcsokoládé kifejezetten hasznos tápláléknak minősül, ezáltal az egészséges táplálkozás egyik alapvető eleme. Egyáltalán nem elhanyagolható tulajdonsága, hogy elősegíti a boldogsághormonok termelését, aminek jóvoltából könnyebben szembeszállunk a stresszel. Található benne rengeteg antioxidáns, tehát a stresszes napokon bátran fogyasszunk belőle akár nagyobb mennyiségben is, noha ez nem azt jelenti, hogy táblaszám fogyasszuk, pár kocka azonban bátran csússzon le ilyenkor.

Ezekkel az ételekkel elfelejtheted a stresszt - 3. kép

Dió

A dió az egyik legfontosabb idegnyugtató mind közül. A stresszes időszakokban kifejezetten hatékony nassolni való, melyben rengeteg az omega-3 zsírsav, ami képes csökkenteni a depresszió kialakulásának esélyét. Ezen felül rengeteg esszenciális aminosavat is találhatunk benne, ezáltal önmagában, salátában vagy valamilyen egészséges péksüteményben egyaránt hatásos megoldás. Naponta egy marékkal érdemes lehet enni!

Zöldleveles zöldségfélék

A magas cukortartalmú ételek kifejezetten rossz hatást gyakorolnak a szervezetünkben lakozó stressz mértékére. Éppen emiatt törekedjünk ilyenkor arra, hogy kíméljük a gyomrunkat. Ebből a célból a zöldleveles zöldségfélék a legideálisabbak, hiszen szinte egyáltalán nem tartalmaznak semmiféle kalóriát, de megannyi értékes tápanyagot, így például folsavat találhatunk benne, ami a stressz ellen kifejezetten hatásos lehet.
1 hozzászólás

Pillangó

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Zabkását sűrűn szoktam enni reggelire áfonyával. mosolygó smiley Tuti nem leszek stresszes.

válasz erre