Ezekkel a vitaminokkal készülj fel az őszre

Brauny , 2017. augusztus 20.
Sajnálatos módon amilyen gyorsan beköszöntött a nyár, olyan gyorsan véget is ér hamarosan, ezáltal lassan megkezdhetjük a készülődést az őszre, amit a legkönnyebben különféle vitaminokkal érhetünk el. Amennyiben te is szeretnéd tudni, hogy milyen vitaminokkal érdemes tömni magunkat, hogy derekasan vegyük az ősz immunrombolását, akkor böngészd át összeállításunkat az alábbiakban, hiszen a C-vitamin önmagában - bár nagyon fontos -, nem elegendő.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. A-vitamin

Az A-vitamin kiválóan képes méregteleníteni és fertőtleníteni a szervezetünket, ami a nyáron elfogyasztott töménytelen mennyiségű jégkrém, koktél és egyéb után elég jól jöhet, de antioxidáns hatása hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, sőt mi több, a látószövetek felépítésének egyik alapja. Ez azért fontos, mert ősszel elérkezik a korai sötétedés időszaka, amikor szemünk egészsége mindennél fontosabb lesz.

Ezekkel a vitaminokkal készülj fel az őszre - 2. kép

2. E-vitamin


Az E-vitamin az egyik legfontosabb a C- és D-vitamin mellett ahhoz, hogy immunrendszerünk megfelelően tudjon működni. Közismert gyulladáscsökkentő hatással bír, miközben segít abban, hogy elkerüljük a rákos megbetegedéseket és az egyéb fertőzéseket. Sokat bevehetünk az olyan növényi olajakból, mint a len, az olíva, a mandula vagy a napraforgó.

3. B1-vitamin

Bár a legtöbben csak a tavaszi fáradtságot ismerjük, mint problémát, azonban a gyakorlatban az őszi fáradtságot sokkal gyakrabban érezzük, aminek az oka az, hogy a kevesebb napfény miatt fokozatosan egyre levertebbnek érezzük magunkat. A B1-vitamin többek között ennek elkerülésében nyújt segítséget, hiszen jó hatást gyakorol idegrendszerünkre, miközben segít az energetizálásban és az immunrendszer támogatásában is.

Ezekkel a vitaminokkal készülj fel az őszre - 3. kép

4. B6-vitamin


Ősszel természetesen nemcsak egészségünkkel, hanem szépségünkkel is törődnünk kell. Ha fontos bőrünk hidratáltsága, vagy megakadályoznánk a kellemetlen hajhullást, akkor ahhoz B6-vitaminnal kell tuningolnunk a szervezetünket. Rengeteget találunk belőle a krumpliban vagy a káposztában, segítségével pedig nemcsak szebb lehet a bőrünk és a hajunk, hanem fertőzések, ezáltal betegségek esetében sokkal könnyebben tud majd antitesteket előállítani szervezetünk a gyógyuláshoz.

5. D-vitamin

Bár úton-útfélen a C-vitamint emlegetik az immunrendszer őrzőjének, a D-vitamin azonban legalább olyan fontos ebből a szempontból, és ősszel különösen lényeges a pótlása, a túl kevés napfény miatt ugyanis problémássá válik az előállítása. Segítségével erősíthetjük ellenálló képességünket a betegségekkel szemben, de erősebbé tehetjük csontjainkat, javíthatjuk közérzetünket és így tovább.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Általános multivitamint szoktam ilyenkor szedni.