0 ℃Tiszta idő
2020. február 24., hétfő • Mátyás

Ételekben és italokban a fiatalság forrása

Brauny , 2014. február 23.
A Harvard Egyetem tudósainak legfrissebb kutatásai bebizonyították, hogy akadnak olyan ételek és italok, amelyek a többséggel ellentétben hatékonyabbnak bizonyulnak az öregedés elleni harcban, így egyben a fiatalság forrásai is lehetnek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A széleskörű tanulmány során az egyetem magasan kvalifikált szakértői megállapították, hogy az egyik legjobb fiatalító szernek a vörösbort tekinthetjük. A vörösbor mérsékelt fogyasztásával ugyanis a benne található legfőbb alkotóelem - avagy a serveratrol - bizonyítottan fiatalossá és élénkké varázsolja az embereket úgy, hogy drasztikusan csökkenti a kalóriákat. A kísérletek során bizonyosságot nyert, hogy ez az alkotóelem minden élő szervezet esetében képes meghosszabbítani az élettartamot, legyen szó emberről vagy penészgombáról.

A vörösborhoz hasonló csodaszernek tekinthető az étcsokoládé is, aminek valódi előnyeit a kutatók az antioxidánsokban látják. A tanulmány az étcsokoládé összetevőiről és hatásairól közel tíz év alatt összegyűlt publikációk közül 136-ot dolgozott fel, a legfrissebb elemzés pedig kijelenti, hogy napi 50 gramm étcsokoládé elfogyasztása 10 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kockázatát, az antioxidáns tartalom miatt pedig képes megkötni az öregedésért a leginkább felelősnek tartott szabadgyököket is.

Az öregedés ellen a harvardi kutatók szerint szintén hatásos ellenszer még a zöld tea, amelynek titka a nagy mennyiségű flavonoidban rejlik. A zöld tea kiváló forrása továbbá a katekineknek is, amelyek laboratóriumi körülmények között képesek voltak megállítani a sejtek oxidatív sérüléseit, ami annyit jelent, hogy fiatalító, regeneráló és gyógyító hatásokkal is rendelkezik a zöld tea.
 
4 hozzászólás

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Ezentúl minden nap inni fogok bort, enni fogok csokit! Mindent az egészségért!

Sonci • Messiás #3 • 6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Hát ha tudom hogy a csoki ilyen jó, nem engedem magam lebeszélni róla gyerekkoromban!

Minoni • Polihisztor #2 • 6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Zöld teáról tudtam hogy sokmindenre jó, de a csokiról nem.

csillucs • Nagymester #1 • 6 éve, 6 hónapja és 7 napja

A csoki, a zöld tea és a vörösbor nagyon jótékony hatással bír az emberre.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.