-3 °Ctiszta égbolt
2021. március 07., vasárnap • Tamás

Ételek és italok, melyektől ráncosodhatsz

Brauny , 2021. február 14.
Köztudott, hogy vannak olyan ételek és italok, melyek ránctalanító, mondhatni fiatalító, de legalábbis bőrfeszesítő hatással rendelkeznek. Csakhogy ez a tudnivaló, illetve folyamat természetesen oda-vissza jellemző, ezáltal léteznek olyan ételek és italok is, melyek sajnos elősegítik a ráncosodás folyamatát. Mivel sokan közületek gyakran napi szinten eszik ezeket, ezért úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük a legfontosabbakat az örök fiatalság reményében.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Energiaital

Az energiatial korunk egyik legnépszerűbb legális drogja, melyet nagyon sok fiatal fogyaszt úgy, hogy egyáltalán nem kellene nekik, de nemcsak azért, mert a szervezetben rendkívül sok negatív hatást indíthat el, hanem azért is, mert a testünket kívülről is negatívan befolyásolhatja. Példának okáért a sok ránc kialakulását is előidézi, ha rengeteget iszunk belőle, mert a rengeteg cukor és koffein ilyen negatív hatást gyakorol a bőrre, dehidratálja az egész testet, kivonja belőle a nedvességet, miközben a folyamat a kollagén termelésére is rossz hatást gyakorol.

Ételek és italok, melyektől ráncosodhatsz - 2. kép

Sült krumpli

A sült krumpli és minden egyes olajban kisütött étel is a ráncosodás melegágyának tekinthetők. Azon túl, hogy ezek a finomságok rendkívül egészségtelenek, nagyon sok koleszterint tartalmaznak, miközben a daganatos megbetegedések kockázatát egyaránt növelik. Ha pedig a belsőt rombolják, és gyulladásos folyamatokat indítanak útnak, akkor az természetesen a külsőnkön is meglátszik majd. A bőr sajnos a belső gyulladás hatására dehidratálttá válik, ezáltal ráncosodni kezd, sőt foltok is megjelenhetnek rajta.

Puffasztott rizs

Sokan kedvelik a puffasztott rizs-szeleteket, mert fogyókúrás nasiként vannak feltüntetve, ami valamilyen szinten igaz is, de a legtöbb ilyen szeletnek rendkívül magas a glikémiás indexe, ami azért baj, mert ez bizony megnöveli a szervezeten belül a vércukor szintjét. Ez azért probléma, mert ennek hatására a szervezetben megnövekszik az inzulintermelés mértéke, ami egyet jelent az ingadozó vércukorszint kialakulásával, mely később a ráncok megjelenésének a valószínűségét is megemeli.

Ételek és italok, melyektől ráncosodhatsz - 3. kép

Tésztafélék

A tésztafélék és úgy általánosságban a finomlisztből, a finomított szénhidrátokból készült ételek kapcsán elmondható, hogy rendkívül rossz hatással vannak a bőrre, így például a narancsbőr kapcsán a legtöbb kellemetlenséget tudják előidézni. Mivel a bevitelt követően jelentős mértékben lassítják a szervezeten belül a kollagéntermelést, ezért amennyiben valaki nagy mennyiségű tésztát fogyaszt, annak sokkal ráncosabbá válik a bőre, mint normál esetben.

Joghurtok

Bár a natúr joghurt előnyös a szervezetre nézve, azonban az ízesített, rendkívül sok cukrot tartalmazó típusok egyáltalán nem tekinthetők egészségesnek, éppen ellenkezőleg. A magas cukortartalom miatt gyakorlatilag lenullázzák szervezetünkön belül a kollagén- és az elasztén termelését, ami azt eredményezi, hogy már a fiatalabb embereknél is ráncokat idézhet elő. Emiatt lényeges, hogy kerüljük a cukros gyümölcsjoghurtokat, és inkább a cukormentes natúr verziókat válasszuk a saját érdekünkben.
 
1 hozzászólás

regeena • Pipi #1 • 2 hete és 5 napja

Imádom a joghurtokat, főleg a gyümölcsöst, de ezt olvasva eléggé elbizonytalanodtam. Azért remélem nem fogok nagyon öregedni.