8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Egyszerű otthoni edzéstippek, hogy fitten kezd az újévet

2014. január 11.
2.8281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A jó alakhoz leginkább nem kimeríthetetlen pénztárca, sokkal inkább elszántság, kitartás és egy kis kreativitás szükségeltetik, hiszen aki akar, az otthon is könnyedén meg tud szabadulni felesleges kilóitól, ami így az ünnepek után, az újév első napjaiban bizonyára sokak számára mindennapos beszédtéma. Ha te is szeretnél jó alakot magadnak, fusd át az alábbiakban felsorakoztatott egyszerű, otthon is könnyedén kivitelezhető edzéstippjeinket, amelyeknek köszönhetően igazán fitten, és karcsúan kezdheted az újévet.


Kezdjük talán a legkézenfekvőbbekkel a felsorolást, amelyek közül az egyik a futás, amit egy futógép segítségével otthon is könnyedén kivitelezhetünk. Ha nincs pénzünk ilyen masinára, akkor érdemes beruházni egy lépésszámlálóra, amit akár egész nap hordhatunk, és figyelemmel követhetjük, hogy pontosan mennyit is mozogtunk, ezzel mennyi kalóriától szabadultunk meg, és amennyiben kevésnek találtuk, rásegíthetünk egy kis plusz edzéssel, vagy amennyiben lépcsőházban lakunk, szaladjunk le megnézni a postát, fel a legfelsőre, majd vissza le, és megint fel, a lépcsőzésnél jobb kalóriaégetőt ugyanis garantáltan nem találunk, így akár minden nap alkalmazhatjuk - például a liftek és mozgólépcsők mellőzésével.

Egyszerű otthoni edzéstippek, hogy fitten kezd az újévet - 2. kép

Szintén általános és kézenfekvő segédeszköz az otthoni edzésben, ha valamilyen kézi súlyzóval erősítjük magunkat. Ha nincs pénzünk drága súlyzókra, a vizes palackok is megteszik, de a lényeg, hogy ne hagyjuk ki a napi félórás testmozgásból a súlyokat, segítségükkel ugyanis úgy megdolgoztathatjuk a felsőtestünket, mint semmi mással. Ezen felül mindig jó, ha van otthon ugrókötél vagy hulahopp karika is! Habár bizonyára mindkét kiegészítőt utoljára az általános iskolai testnevelés órán vetted kezedbe, de érdemes felidézni az emlékeket, az ugrókötéllel ugyanis a popsit, a combot és a vádlit is formába hozhatod, míg a hulahopp karikánál jobb csípő- és derékformáló még soha nem született.

Kevesen ismerik, de bevett fitneszkiegészítő még a gumiszalag is, ami nem csak olcsó, hanem nagyon könnyű is használni, ezen felül pedig edzésben tarthatjuk vele a test szinte összes izmát, hiszen rendkívül változatos módokon használható, ezáltal rengeteg kalóriát is elégethetünk vele. Persze nagyon hasznosak a különféle labdák is, így például a súlyos medicinlabdával történő gyakorlatok szintén jól megizzaszthatnak, így például felülések közben a labdát a belső combunkhoz feszítve olyan izomlázat érhetünk el, mint mással soha. Hasznos lehet még továbbá a nagy fitnesz labda alkalmazása is, amellyel a különféle gyakorlat miatt szintén változatos és hatásos edzési lehetőségeket érhetünk el, miközben nem csak fogyunk, hanem egyensúlyérzékünk is javul.

Egyszerű otthoni edzéstippek, hogy fitten kezd az újévet - 3. kép

Természetesen amennyiben egyik sem túl szimpatikus, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy beruházzunk egy fitneszgyakorlatokat tartalmazó DVD-re, amelynek köszönhetően célirányosan, illetve céltudatosan gyakorolva adhatjuk le felesleges kilóinkat. Ha mégis inkább kimozdulnál otthonodból, mert úgy érzed, sőt mi több tudod, hogy a négy fal között nem tudod leadni kilóidat, akkor keress fel egy edzőtermet, ahol ingyenes szaktanácsadást vehetsz igénybe igazi, gyakorlott edzőktől. A lényeg, hogy sose add fel, legyél határozott, és döntsd el, hogy igenis leadod felesleges kilóidat, méghozzá bármi áron!
7 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 25 napja

nehezen szánja rá magát az ember mosolygó smiley de ha belekezd nehéz leállni mosolygó smiley

válasz erre

Regina

10 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ugrókötelezni hetente többször is szoktam mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 1 hónapja és 26 napja

Lassan rá kell ébrednem hogy én nagyon lusta vagyok...röhögő smiley

válasz erre

Sandy

11 éve, 1 hónapja és 26 napja

Ezek nagyon könnyű otthoni tippek, szuper!

válasz erre

mokus84

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Jól összeszedett cikk! Hasznos!

válasz erre

Gizus

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ezt elmentettem mosolygó smiley jó kis tippek otthonra!

válasz erre

Sonci

11 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nagyszerű tippek, köszönjük!

válasz erre