12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Egyre több a rákos gyerek a tengerentúlon

2014. február 04.
1.9861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Megdöbbentő eredményeket hozott nyilvánosságra az Amerikai Rákkutató Társaság legfrissebb jelentése, amiből kiderült, hogy már az iskoláskorú, és a serdülőkor előtt álló gyermekek esetében is a második vezető halálokok között tartják számon a rosszindulatú daganatos megbetegedéseket.

A jelentés tisztán rámutat, hogy továbbra is rohamosan nő a rákos gyerekek száma az Egyesült Államokban, de jó hír, hogy legalább a betegségből kifolyó elhalálozások száma csökkent.

Érdekesség, hogy gyermekkorban, főként a felnőttekhez hasonlítva, rendkívül ritka a rákos megbetegedés, de a tengerentúlon mégis a második vezető halálok az amerikai ifjúság körében.

A 0-19 éves korosztályt érintő kutatásból kiderült, hogy minden évben egyre inkább nő a daganatos megbetegedések száma, így egymillió gyermekből tavaly már 187-et érintett a probléma, és főként a vért, illetve a nyirokrendszert károsító elváltozások aránya a leggyakoribb.

A kutatók nem ismerik pontosan a növekedés okát, de vélhetően az egyre inkább elterjedő egészségtelen, és mozgásszegény életmód állhat a szomorú eset hátterében, hiszen kutatások bizonyítják, hogy a fiatalok többsége ma már túlsúlyos, szinte egyáltalán nem mozog, mellette pedig egészségtelenül is táplálkozik.