18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk a rák gyógyításához

2015. szeptember 25.
1.9611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Kaliforniai Egyetem kutatói egy friss felfedezésnek köszönhetően talán most ismét egy lépéssel közelebb kerültek a rákbetegségek gyógyíthatóságához, miután megértették, hogy miként is működik a rákos sejtek terjedése.

A friss felfedezés egy genetikai áttörésnek tekinthető, aminek köszönhetően a szakemberek már ki is kísérleteztek egy olyan újfajta gyógyszert, amit bevéve azonnal meg lehet állítani a rákos sejtek szaporodását és a daganat terjedését, vagyis segítségével stagnálhatóvá tehető a probléma.

Ehhez azonban a szakértők szerint arra lenne szükség, hogy időben felismerhető legyen a rák kialakulásának genetikai hajlama, amit kísérleteik alapján már évtizedekkel a kialakulás előtt meg tudnak állapítani, így amennyiben a készítményt időben beadják, a tumor kifejlődését ellehetetlenítik.

Az egyetem munkatársai állatkísérletekkel már nagyon jó eredményeket értek el, így a problémában érintett patkányok esetében a gyógyszert kapott egyedek közül csak egynél fejlődött ki a rákos daganat, míg azok közül, akik nem kaptak a szerből, majdnem 50 százalékban jelentkezett a probléma.