7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Egész nap ásítozol? Nem biztos, hogy a fáradtság az oka!

2015. május 27.
2.2221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy több mint 300 háziorvos véleménye alapján íródott tanulmány szerint nem kell aggódniuk azoknak, akik annak ellenére is egész nap ásítoznak, hogy éjjel megfelelő minőségben és eleget aludtak, a háttérben ugyanis nem ez a probléma állhat.

A brit Metro által nyilvánosságra hozott eredmények szerint a krónikus fáradtságtól és állandó ásítozástól szenvedő páciensek azért produkáltak ilyen tüneteket, mert dehidratáltak voltak, avagy túl kevés tiszta vizet fogyasztottak.

Dr.

Roger Henderson, a brit Nemzeti Hidratációs Tanács (NHC) tanácsadója elmondta, hogy hozzá is nagyon sokan fordulnak azzal a problémával, hogy állandóan fáradtnak érzik magukat és ásítoznak. Nyilván ennek számtalan oka lehet, de a doktor szerint a legtöbb ilyen páciensnél csak a dehidratáltság okozott problémát.

Mindez azért lehetséges, mert sokan szinte egyáltalán nem is fogyasztanak tiszta ivóvizet a nap folyamán, holott egy egészséges nőnek legalább 1,5-2 liter, vagy annál is több vízre lenne szüksége egy nap a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat ajánlása szerint, és ezt a mennyiséget nem lehet cukros üdítőkkel vagy mással helyettesíteni, annak tiszta víznek kell lennie.