13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Diéta a szép és egészséges hajkoronáért

2014. január 05.
1.9381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az ételekben megtalálható tápanyagok nagyban befolyásolják szervezetünk működését. Legyen szó a hajról, a bőrről vagy éppen a zsírpárnákról. Neil Sadick, a Weill Cornell Orvosi Egyetem klinikai professzora ezen elképzelés alapján összegyűjtötte, hogy mik azok az ételek, amelyekből sokat kell fogyasztaniuk azoknak, akik szeretnének szép és egészséges hajat maguknak. Hogy mik ezek? Lássuk:


Sovány vörös húsok: A vas pótlásával a vörös húsok fogyasztásával csillogóvá és selymessé varázsolhatjuk hajkoronánkat.

Tojás: B-vitamin tartalma miatt elősegíti a haj növekedését és megszünteti a korpát, egészségessé varázsolja a fejbőrt. Magas B-vitamin tartalommal rendelkezik még egyébként a sajt, a dió és a lazac is.

Banán, sör, zab, mandula: Mindegyikük tartalmaz valamennyit az úgynevezett szilicium-dioxidból, amely hozzájárul ahhoz, hogy hajunk erősebbé és vastagabbá váljon.

Sötétzöld zöldségek: Brokkoli, spenót, saláta. Mindegyikük gazdagon telítve van A- és C-vitaminokkal, amelyek segítenek a faggyúmirigy-működésben, így például fejbőrre kenve természetes balzsamként hatnak.

Burgonya: A nagy mennyiségű béta-karotin miatt - amit A-vitaminként hasznosít a szervezet - a burgonya jó hatással van a bőrre, ránctalanító tulajdonságokkal rendelkezik és a korpásodás ellen is hatásos.

Bab: A hüvelyesek sok fehérjét és vasat tartalmaznak, ami az egészséges haj legnagyobb titka.

Gyümölcsök és zöldségek: Általánosságban sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, C-vitamin tartalmuk ugyanis szintén erősíti a hajat és segít meggátolni a fejbőr fertőzéseit is.

Omega-3-zsírsavak: Elsősorban a haj kondicionálásáért érdemes sok Omega-3 zsírsavat fogyasztanunk, így lazacot, szardíniát vagy heringet.
3 hozzászólás

Hampster

11 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nagyszerű tippek!

válasz erre

monyó

11 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nagyon szép összeállítás, köszönjük!

válasz erre

Gucci

11 éve, 1 hónapja és 11 napja

de jó tippek mosolygó smiley köszi

válasz erre