Sovány vörös húsok: A vas pótlásával a vörös húsok fogyasztásával csillogóvá és selymessé varázsolhatjuk hajkoronánkat.
Tojás: B-vitamin tartalma miatt elősegíti a haj növekedését és megszünteti a korpát, egészségessé varázsolja a fejbőrt. Magas B-vitamin tartalommal rendelkezik még egyébként a sajt, a dió és a lazac is.
Banán, sör, zab, mandula: Mindegyikük tartalmaz valamennyit az úgynevezett szilicium-dioxidból, amely hozzájárul ahhoz, hogy hajunk erősebbé és vastagabbá váljon.
Sötétzöld zöldségek: Brokkoli, spenót, saláta. Mindegyikük gazdagon telítve van A- és C-vitaminokkal, amelyek segítenek a faggyúmirigy-működésben, így például fejbőrre kenve természetes balzsamként hatnak.
Burgonya: A nagy mennyiségű béta-karotin miatt - amit A-vitaminként hasznosít a szervezet - a burgonya jó hatással van a bőrre, ránctalanító tulajdonságokkal rendelkezik és a korpásodás ellen is hatásos.
Bab: A hüvelyesek sok fehérjét és vasat tartalmaznak, ami az egészséges haj legnagyobb titka.
Gyümölcsök és zöldségek: Általánosságban sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, C-vitamin tartalmuk ugyanis szintén erősíti a hajat és segít meggátolni a fejbőr fertőzéseit is.
Omega-3-zsírsavak: Elsősorban a haj kondicionálásáért érdemes sok Omega-3 zsírsavat fogyasztanunk, így lazacot, szardíniát vagy heringet.