7 °C
tiszta égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Csökkentheti a rák kockázatát a férfiaknál a multivitamin?

2014. január 20.
1.9631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmánnyal ellentétben egy bostoni kórház kutatási vezetője azt állítja, hogy a férfiak esetében csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát a rendszeres multivitamin-fogyasztás.


Dr. Michael Gaziano szerint kutatásaiból egyértelműen kiderül, hogy azok a férfiak, akik napi rendszerességgel fogyasztottak multivitamint, azok közel 10 százalékkal alacsonyabb kockázattal szenvedtek daganatos megbetegedésektől. Az orvos elmondta, hogy az amerikaiak legalább egyharmada rendszeresen szed valamilyen multivitamint, és bár az efféle kiegészítők többnyire az ásványi anyagok, valamint a vitaminhiány megelőzését szolgálják, nagyon sokan a betegségek elkerülését várják tőlük.

Érdekesség, hogy néhány korábbi tanulmány szó szerint károsnak találta a multivitaminok nagy dózisú és rendszeres alkalmazását, mivel azok olyannyira elszaporítják a szervezetben a káros ásványi anyagokat, hogy akár évekkel is megrövidíthetjük vele életünket és éppen a daganatos megbetegedések kialakulását erősíthetjük vele. Hogy melyik kutatásnak higgyünk? Mint az élet minden más területén, úgy ebben az esetben is válasszuk az arany középutat, így csak akkor fogyasszunk multivitamint, ha valóban szükségünk van rá.
5 hozzászólás

kpal

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Én minden vitamint szedek + gyümölcs, zöldség .

válasz erre

veruss74

10 éve, 9 hónapja és 22 napja

Gondolom, alaposan megtámogatta valamelyik gyógyszergyár a kutatást mosolygó smiley
Szerintem, meg az az egészséges, ha változatosan táplálkozunk és friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk. Hozzá pedig eleget mozgunk, hogy azáltal is ürüljenek a méreganyagok a szervezetünkből. A mű vitaminokat pedig egyék azok, akik kitalálták.

válasz erre

quintipor

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Én csak télen szedek multivitamint.

válasz erre

Sonci

11 éve, 1 hónapja és 14 napja

Kedvencbe vele! Nagyon érdekes!

válasz erre

Natasha

11 éve, 1 hónapja és 15 napja

Sok érv szól mellette és ellene. Elég nehéz eldönteni hogy mi a jó.

válasz erre