26 °C
tiszta égbolt
2024. április 28., vasárnap
Valéria

Mitől lesz forró az ágy? Íme néhány tipp a libidó serkentésére

2022. december 15.
105.8361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
A libidó, azaz a nemi vágy serkentése évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. A téli hideg estéken "hangulatba" kerülni talán könnyebb - mert korán sötétedik, a sejtelmes fényeket egy gyertya is biztosítani tudja, és szívesen csendesedik le egy kapcsolat, aminek könnyen összebújás lehet a vége. De mit tegyünk, ha a párunk elfárad az év végi hajszában? Vessünk be az ősi praktikákat, melyekből most néhányat elárulunk.


Este biztatás, reggel kritika

Az egyik legidősebb afrodiziákum maga a tojás. Még a népi mondás is úgy tartja: este biztatás, reggel kritika, azaz aki estére rántottát, főtt tojást vagy tükörtojást kap, annak a párja kellően gondoskodik a fehérje és egyéb ásványi anyagok pótlásáról, de ha egy nő reggelire készít tojást, az az ebédlőasztalnál kifejezett szemrehányás: erre lett volna szükség este...

Ázsia titkos fegyvere

A ginsenget Ázsiában csak a "gyógynövények királynéjaként", emlegetik, és valóban, ez a jelentéktelennek látszó kis növény igazán nagy erővel bír. Egyfelől megerősítheti a szervezet védekezőképességét, miközben új energiákkal is feltölti. A vágykeltő hatása különösen impotencia esetén hatásos, növeli a nemi vágyat és a szexuális kitartást is. Épp ezért előszeretettel teszi bele potencianövelő kapszulákba is. Egyszer olvasd el az összetevőket alaposan!

Legyen otthon csípős!

Minden olyan fűszer, mint a különböző chili paprikák, vagy a cayenne-i bors, vagy a csípős curry - kihathat a szexualitásra. Hogyan? A csípős dolgok a stimulálják a hormonokat, a vérkeringést beindítják, épp ezért a nőkre és a férfiak vágyára is kedvezően hatnak. Ha már főzünk, gondoljunk erre is, és ha nem szeretjük a csípőset, időnként kivételt tehetünk, hogy lássuk, nálunk is beválik ez a módszer.

Mitől lesz forró az ágy? Íme néhány tipp a libidó serkentésére - 2. kép

Nőként mit válasszak?

A fokhagyma, hagyma általában a randik előtt kerülendő zöldség. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy nagyon jó hatásai mellett (a szívre és az egész szervezetre), épp a vérkeringést javítva, a szexualitásra is hat! Már az ókori Egyiptomban is nagy népszerűségnek örvendett, gyakran használt afrodiziákum volt. A kellemetlen illatát kell csak kiküszöbölni, és máris sokat tettünk az egészségünkért. A nők másik fontos növénye az édesgyökér, erről is vannak már ókori feljegyzések, és itt sem titkolták, hogy milyen jótékonyan hat a libidóra. Ma már tudjuk ösztrogéntartalmú összetevőinek köszönhetően - elsősorban a női vágyra gyakorol pozitív hatást.

Casanova is tudta!

A tonhalhoz vagy éppen a lazachoz hasonló olajos halak omega-3 zsírtartalmuknak köszönhetően stimulálják a vérellátást, ezzel pedig a szexuális érzékenységet. Az igazán exkluzív vágyfokozó azonban az osztriga, amely elsősorban magas cinktartalmának köszönhetően a tesztoszteron képződésére, így a férfiasságra van pozitív hatással. Casanova, korának leghíresebb csábítója sosem tudott neki ellenállni, kedvenc ételeként tartja számon ma is az utókor. Az osztriga azonban drága étel, és nagyon fontos, hogy friss legyen, különben nem szép éjszakánk, hanem hasfájással töltött óráink lesznek.

Mitől lesz forró az ágy? Íme néhány tipp a libidó serkentésére - 3. kép

Válasszuk bármelyik megoldást, a növények önmagukban kedvezményesebbek és természetesebbek, mint bármely pirula, és nem csak a libidóra hatnak, hanem a test más tájékára is.
3 hozzászólás

mokus84

1 éve, 5 hónapja és 18 napja

Na de kérem. Hol az ananász? kacsintó smiley nyelvnyújtó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Fokhagyma nem a legjobb röhögő smiley én még az étcsókit is ide sorolnám.

válasz erre

Zita.Péter

1 éve, 5 hónapja és 23 napja

Az osztriga nem éppen egy olcsó dolog és sokaknak nem is finom. röhögő smiley A tojásról ezt még nem hallottam.

válasz erre