19 °C
erős felhőzet
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Így előzd meg a felfázást!

2018. november 11.
25.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az őszi és a téli időszak rengeteg nőnél egyet jelent a kötelező felfázással. Sokan genetikailag hajlamosabbak a dologra, rengetegen azonban csak egyszerűen nem törődnek azzal, hogy megelőzzék a bajt, márpedig a felfázást némi odafigyeléssel nagyon könnyen el lehetne kerülni. Hogy miként? Ehhez adunk most néhány nagyon hasznos tippet!


1. Nézd az időjárást!

A felfázás az esetek többségében abból fakad, hogy felkészületlenül indulunk el otthonról, vagy utazunk el valahová, és nem az aktuális időjárásnak megfelelően öltöztünk fel. Ennek egyenes következménye a meghűlés és a felfázás, tehát bárhová is készülünk, ősszel és télen soha ne alapozzunk a jó időre, ergo mindig legyen nálunk megfelelő meleg ruházat.

Így előzd meg a felfázást! - 2. kép

2. A lábad sose fázzon!

Ez egy rendkívül fontos pont, hiszen minden esetben alulról fázunk fel, ha tehát mínuszokban képesek vagyunk kimenni egy vékony zokniban és vékony talpú cipőben, hovatovább a manapság divatos rövidebb fazonú nadrágban, akkor a felfázás szinte garantált lesz. Bárhová is megyünk és bármilyen szettet választunk, ősszel és télen mindig ügyeljünk arra, hogy legalább a lábunk soha ne fázzon, tehát vastag zokni és vastag cipő ilyenkor kötelező. Hogy nem divatos? Mi a fontosabb, hogy egészségesek legyünk, vagy hogy mindig divatosak?

3. Ne ülj hideg helyre!

A felfázás nemcsak a lábunk felől történhet, hanem akkor is, ha például valamilyen hideg helyre ülünk. Ez ősszel és télen elég gyakran megeshet, de főként az átmeneti időszakban, hiszen hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy nyáron bárhová levághatjuk magunkat, azonban ősszel elég, ha egy kicsit meghúz minket egy hideg pad, és máris kész a baj, az aranyér, a felfázás és a hetekig tartó szenvedés.

Így előzd meg a felfázást! - 3. kép

4. Igyál gyógyteákat!

A megelőzésben természetesen fontos szerepe van annak is, hogy mennyire készülünk fel a felfázás ellen. Nyilván gyógyszereket ráérünk akkor szedni, ha már kész a baj, azonban gyógynövényekkel jobb eséllyel akadályozhatjuk meg a felfázást, lévén olyan anyagokat juttatunk a szervezetünkbe, melyek erősen tartják az immunrendszerünket, vagy egyszerűen gátolják a gyulladás kialakítását. Kiváló ebből a célból a kamilla, a málnalevél és a cickafark is, melyeket kúraszerűen bátran fogyasszunk ilyenkor.

5. Figyelj oda a legelső jelekre!

A felfázásnak több fázisa van, ezáltal az enyhébb problémákkal nem kell orvoshoz fordulni, azonban fontos időben felismerni a kialakuló bajt, hiszen ha ilyenkor odafigyelünk, akkor meggátolhatjuk a súlyosabb probléma kialakulását. Ha tehát szurkálni kezd a petefészkünk környékén vagy kicsit fáj az alhasunk pisiléskor, akkor egy kicsit már felfáztunk, szóval ne tetézzük a bajt, öltözzünk, teázzunk és talán visszafordíthatjuk a bajt.
2 hozzászólás

Bogyó

5 éve, 11 hónapja és 5 napja

Egy nőnek oda kell figyelnie magára. Gyógyteát nem szeretem de megfelelően öltözködöm.

válasz erre

Minoni

5 éve, 11 hónapja és 5 napja

Jól fel kell öltözni. Védeni kell a derekat és mindent.

válasz erre