8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Ciki a szőrzet vagy sem?

2016. június 12.
5.4611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár évekkel ezelőtt a legtöbb fiatal nagy általánosságban megelégedett azzal, ha tisztában volt az aktuális ruha-, és frizuratrendekkel, ma viszont már szinte mindennek divatja van. A fülbevalónak, a szemöldöknek, sőt még az intim szőrzetnek is. Az elmúlt években például a teljes csupaszság volt a divat, de idén a klasszikusabb vonalon haladva inkább a kevés szőr dominál majd. Hogy ciki-e a szőr odalent, egyáltalán mi a helyzet ezen a téren orvosi szempontból, az pro és contra oldalról gyűjtöttük most össze nektek.


Pro

Hogy mégis mi szól az intim szőrzet leborotválása mellett? Leginkább talán a kényelem! Ha ugyanis párunk nem is kívánja másként, főként a nagy melegben rendkívül kényelmes és már-már felszabadító érzés csupasznak lenni odalent. A sok szőr ugyanis sajnos a nagy melegben hajlamos könnyen befülledni és beizzadni, ami nem csak kellemetlen szagokat eredményez, hanem érzetre sem túl kellemes. Borotváltan azonban garantáltan mindig üdék és frissek maradunk, ezen túlmenően pedig a tisztálkodás kapcsán sem merülhetnek fel problémák. Míg a nagy szőrtengerben gyakran könnyű kihagyni egy-egy területet, addig a teljes csupaszságot nagyon egyszerű tisztán tartani.

Ciki a szőrzet vagy sem? - 2. kép

Szintén a szőrzet eltávolítása mellett szól, hogy a nehezebb napokon sokkal egyszerűbb higiénikusan tartani a nemi szerv környékét, ezen túlmenőbben pedig tisztábbnak és könnyedebbnek is érezhetjük majd magunkat ilyen esetben. Különösen előnyös emellett dönteni, ha szeretjük az orális szexet, hiszen ilyen esetben alaposan megkönnyíthetjük párunk dolgát, aki kis túlzással valóban azt tehet, amit csak akar, dolgában ugyanis nem akadályozza majd a szőr.

Ciki a szőrzet vagy sem? - 3. kép


Contra

Érdemes azonban a másik oldalt is megvizsgálni ebből a szempontból, hiszen az intim szőrzet leborotválása ellen is rengeteg érv szól, sőt mi több, a tudományos érvek egy jelentős többsége innen eredeztethető. Meglepő lehet például, de kutatások támasztják alá, hogy sokkal többen panaszkodnak viszkető érzésről azok közül, akik szőrtelenítenek odalent, mint azok, akik meghagyják természetesen, arról nem is beszélve, hogy 40 százalékuk rendszeresen tapasztal kiütést, a borotválkozás során pedig gyakran megsértik magukat, ami utána fájdalmas, gyulladt sebeket eredményezhet az érzékenyebb testrészeken.

Az intim szőrzet leborotválása ellen szól még, hogy kutatások szerint a szőrzetüket borotválók sokkal gyakrabban kapnak el különféle nemi betegségeket, mindezen túl pedig sokszor szenvednek szőrtüsző gyulladástól is, ami nem csak fájdalmas, hanem újabb kórokozók szervezetbe való kerülését is elősegítheti. A szőrzet eltávolításának tehát ha meg is vannak az előnyös oldalai, a fentiek alapján úgy tűnik, hogy a természetes állapot meghagyása - legalábbis részben - a legbiztonságosabb megoldás.
4 hozzászólás

kpal

8 éve, 6 hónapja és 11 napja

Jó az ha nincs szőr sokkal szebb már a látványa is .

válasz erre

krisztike

8 éve, 6 hónapja és 12 napja

Nem kéne cikinek lennie szerintem.

válasz erre

mokus84

8 éve, 6 hónapja és 12 napja

Sokkal elfogadóbnak kellene lennünk mégis sokan tartják cikinek a szörzetet.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 6 hónapja és 12 napja

Szerintem manapság már nem nagyon szeretik a szőrös nőket. Fura egy világ de ez van. Megszoktuk.

válasz erre