8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Boldogtalan párkapcsolat = magas vérnyomás

2015. április 21.
2.2821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Michigani Egyetem munkatársainak legfrissebb vizsgálatai szerint egyáltalán nem mindegy egészségünk tekintetében, hogy milyen párkapcsolatban élünk, amennyiben ugyanis boldogtalanok vagyunk partnerünk oldalán, az magas vérnyomást is okozhat.

A kutatók úgy vélik, hogy a boldogtalan párok között különféle stressz-helyzetek alakulnak ki, és mivel a férfiak sokkal érzékenyebbek a párjuk által átélt stresszre, ez negatív hatást gyakorol saját egészségükre.

Már korábban is összefüggést találtak a kutatók abban, hogy a rosszul működő párkapcsolat rossz hatást is gyakorol az egészségre, de az egyetem munkatársai most továbbgondolták ezt az elméletet.

A kutatás leginkább megdöbbentő pontja egyébiránt az volt, miszerint házasságban a férj érzései szoros összefüggésben állnak a feleség élményeivel, tehát érzékenyebben reagálnak a másik stressz-szintjére, ami szó szerint ellentétes a korábbi eredményekkel, eddig ugyanis úgy tartották a szakértők, hogy a házas kapcsolatokban éppen a feleségeket befolyásolják jobban a problémák.