Betöltötted a harmincat? 5+1 dolog, amit ideje elhagynod!

Brauny , 2019. június 16.
A harmincadik életévüket sokan egyfajta vízválasztónak tartják. Nem véletlenül, hiszen valóban egy olyan határvonalról van szó, amit átlépve az embernek már illik megkomolyodnia és másként tekintenie a világra, ezáltal családot alapítania, elszakadnia otthonról és a többi. Nem azért, mert ezt várja el a társadalom, sokkal inkább azért, mert ennek ilyenkor egy belső ösztönnek kellene lennie. Ha nálad ez elmarad, segítünk kialakítani, kezdésnek például pár káros szokás elhagyásával. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Állj le a felelőtlen költekezéssel!

Van például félretett pénzed? Fel tudsz mutatni valamit 30 évesen? Ha igen, akkor ez a cikk nyilván nem neked szól, de ha még nem, akkor itt az ideje, hogy nekiláss takarékoskodni, saját autót venni, esetleg házra gyűjteni, hiszen ha már kapcsolatod lesz, esetleg jön a baba, akkor ez gyakorlatilag azonnal lehetetlenné válik.

Betöltötted a harmincat? 5+1 dolog, amit ideje elhagynod! - 2. kép

2. A túl sok bulit is ideje hanyagolni!

Ez persze nem jelenti azt, hogy soha ne menj el kikapcsolódni, ne járj koncertekre, diszkókba, vagy ne menj el hétvégéken a barátaiddal, de nem kell péntektől vasárnapig folyamatosan pörögni és dönteni magadba az alkoholt, valamint más egyéb káros szenvedélynek élni. Azon túl, hogy ez egyáltalán nem tesz jót az egészségednek, mindemellett rengeteg pénzt is elvisz.

3. Tedd rendbe az életedet!

Ehhez akár pszichológus segítségét is kérheted, nem szégyen az, később garantáltan meghálálod majd. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Például rendezed az érzelmi életedet, megállapodsz, stabil munkahelyet keresel, odafigyelsz a megjelenésedre, rendezed a tartozásaidat, és megpróbálsz függetlenedni, hogy aztán ismét elköteleződhess - például a család iránt.

4. Felejtsd el az egy éjszakás kalandokat!

Bár vannak olyanok, akik komoly kapcsolatra tettek szert egy egy éjszakás kalandból, azonban az esetek többségében ez nem normális, és ha jobban belegondolsz, akkor józanul nem is igazán működhet a dolog, hovatovább tudat alatt rengeteg kárt okozol magadnak mentálisan. Sőt mi több, ha még a védekezésre sem figyeltek oda közben, akkor abból valami olyan dolog is kisülhet, ami tényleg teljesen a padlóra küldhet.

Betöltötted a harmincat? 5+1 dolog, amit ideje elhagynod! - 3. kép

5. Költözz el a szülőktől!

Elmúltál harminc, és még mindig a szüleidnél laksz? Ez bizony nagyon ciki! Sőt, egyenesen égő! Bár nyilvánvaló, hogy nehéz itthon a helyzete egy egyedülálló embernek, de optimális esetben több mint 5 éved volt az egyetem után - ha jártál egyetemre -, hogy megtaláld életed párját, és együtt kezdjetek valamit az életetekkel. Ha még kilátásban sincs semmi, például egy tervezett házvásárlás, akkor nagyon gyorsan szedd össze magadat!

+1. Ideje eljárni orvosi vizsgálatokra!

Merthogy bár 30 felett még nem számítasz öregnek, azonban a húszas éveid halhatatlansága lassan elmúlik, a szervezetedet kezded elhasználni, és ha idős korodban is meg akarod őrizni az aktivitásodat, akkor bizony nagyon fontos lesz, hogy eljárj orvosi vizsgálatokra. Elég lesz pár szűrővizsgálat és évi egy vérvétel, ha úgy érzed, hogy minden rendben!
 
2 hozzászólás

blondi • Überbrutál #2 • 4 hónapja, 2 hete és 1 napja

Aki 30 felett egyéjszakás kalandokba bonyolódik, az bizony a Szex és New Yorkban érzi magát és az nagyon gáz.

Sandy • Messiás #1 • 4 hónapja, 2 hete és 2 napja

A költözés a szülöktől nem iagzán való ide, hiszen manapság nagyon nehéz elköltözni... Sok barátom van, akik a párjukkal együtt szülőknél laknak és bár nem mindenki szereti de nem tudnak mit tenni.