0 ℃Tiszta idő
2020. február 24., hétfő • Mátyás

Az étcsokoládé és a jókedv a szív egészségének záloga

Brauny , 2013. december 05.
Az Európai Kardiológiai Társaság évenként megrendezésre kerülő gyűlésén a Cambridge Egyetem munkatársai bemutatták azt a tanulmányt, amelyet mintegy százezer ember és hét korábbi kísérlet bevonásával készítettek el.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kutatást vezető Oscar Franco véleménye szerint a legtöbb tanulmány szerint a szív egészségére kiváló hatással van az étcsokoládé fogyasztása, a statisztikák szerint ugyanis az elmúlt évek során átlagosan mintegy 40 százalékkal volt kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata azoknál a pácienseknél, akik naponta fogyasztottak étcsokoládét.

A Marylandi Orvosi Egyetem kutatói mindemellett bebizonyították azt is, hogy a szívbetegségek egyik legjobb titkos és egyben természetes ellenszere a felhőtlen nevetés. A kísérletek során a szakemberek különféle érzelmeket kiváltó filmeket nézettek a páciensekkel, akiknél a vérerek átmérőjét vizsgálták a különféle érzelmi hatások következtében.

Mint kiderült, a stresszes és a boldog állapot között az erek átmérőjében 30-50 százalékos különbség is mutatkozott utóbbi javára, ami azért rendkívül fontos a szívbetegségek megelőzésében, mert az erek összehúzódása csökkenti a vér áramlását a szervezetben, míg kitágulásuk elősegíti a jó keringés kialakulását.

A kutatók tehát egyértelműen azt ajánlják a szívbetegségre - örökletesen - hajlamos páciensek számára, hogy fogyasszanak legalább naponta egy kevéske étcsokoládét és nevessenek annyit, amennyit csak tudnak, mindezzel ugyanis könnyedén megakadályozhatják a szívüket ért betegségek kockázatát.
 
13 hozzászólás

marcsi53 • Tojás #1 • 6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Imádom a csokit!

1 2 a(z) 2 -ből

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Ételekben és italokban a fiatalság forrása
Ételekben és italokban a fiatalság forrása