8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Az echinacea, avagy a megfázásos időszak csodanövénye

2018. december 05.
8.6871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A mindennapokban már az általános étkezések során is annyi felesleges mérget juttatunk a szervezetünkbe, hogy megfázások vagy betegségek idején sokszor eszünkbe sem jut gyógyszert használni, inkább a természet patikájában keresünk megoldást. Amennyiben az őszi-téli időszakra kutatunk magunknak egy igazi csodanövényt, mely nagyszerűen alkalmazható megfázáskor, érdemes lehet kipróbálni valamilyen formában - cseppként vagy tablettaként - a bíbor kasvirágot, vagy más néven echinaceát. Hogy miért nevezzük csodanövénynek? Máris mondjuk, mi mindenre alkalmas!


Fertőzések ellen

Az echinacea rendszeres adagolása kiváló lehet a legkülönfélébb fertőzéses megbetegedések megelőzésében, de már kialakult probléma esetében is nagyszerű hatást gyakorol. Influenzánál például már az első adag beszedésének napján enyhülnek a tünetek, összességében pedig csökken a fertőzés időtartam, ami igaz baktériumok, gombák és más vírusok esetében is

Az echinacea, avagy a megfázásos időszak csodanövénye - 2. kép

Gyulladások ellen

A bíbor kasvirág egyik fontos jellemzője, hogy nemcsak a különféle fertőzések, hanem a gyulladások ellen is kiemelkedő védelemmel szolgál. Beszéljünk akár enyhe torokgyulladásról, illetve kapcsolódó meghűlésről, allergiás gyulladásokról, hörghurutról, minden esetben kiválóan alkalmazható. Sőt, pozitív eredményt értek el vele középfülgyulladás, mandulagyulladás, hólyaggyulladás és reumás problémák és a gyulladásos bőrbetegségek kezelése során is.

Nemi problémákra

Az általános felfázáson felül az echinacea olyan erős vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, hogy még különféle nemi fertőzések és más problémák esetében is nagyszerű hatást képes kifejteni. Legyen szó különféle bakteriális fertőzésekről, nemi herpeszről vagy fehér folyásról, a főként tinktúraként való rendszeres szedésével meglepően jó eredmények érhetők el.

Az echinacea, avagy a megfázásos időszak csodanövénye - 3. kép

Kiújuló betegségek ellen

Az echinacea nemcsak eseti alkalmazásra ajánlott. Bár szedése egyhuzamban legfeljebb 8 hétig tarthat, egy ilyen kúra rendkívül pozitív hatást gyakorolhat a kiújuló betegségekre is, ezáltal számtalan hasonló problémánkat végérvényesen megoldhatja. Ilyen kiújuló betegségek az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás, melyek hátterében az esetek többségében baktériumok és vírusok állnak.

Gyakorlatilag minden ellen véd

Bár ez nyilván enyhe túlzás, azonban alapvetően mégis igaz az echinaceára, hogy a betegségek jelentős részétől képes védelmet kínálni nekünk, mégpedig azért, mert elképesztő támogatást nyújt az immunrendszer számára. Az immunvédelem pedig köztudott, hogy minden probléma ellen rendkívül fontos, tehát közvetetten még a daganatos elváltozásokkal szemben is extra védettséget nyújthat kúraszerű alkalmazása.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 10 hónapja és 2 napja

Érdekes neve van, de én sem hallottam még róla. Nagyon durva.

válasz erre

bettike

5 éve, 10 hónapja és 2 napja

Még sosem hallottam erről. De ahogy olvasom elég hasznos.

válasz erre