28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 02., csütörtök • Ottó

Aromaterápiás textíliával a rákbetegségek ellen

Brauny , 2014. január 28.
Elképesztő felfedezést tett, illetve találmányt dolgozott ki az egyik skóciai egyetem textiltervezésre szakosodott kara, lévén egy olyan új fejlesztésű, mikro-kapszulákból álló aromaterápiás szövetet dolgoztak ki, amivel megkönnyítik a rákbetegek mindennapjait.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A forradalmi skót textiltechnológia nem csak különféle illatanyagok hozzáadásával készül el, hanem hőszabályzó tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal képes elviselhetőbbé tenni a daganatos betegeknek a rákkal való küzdelmet úgy, hogy folyamatosan kellemes és nyugtató hatású aromát bocsájt ki magából.

Alison Harley professzor, avagy az új találmány ötletgazdája szerint az új anyagokat immáron okos textileknek lehet nevezni, és várhatóan alapjaiban meghatározzák majd a jövőben a textilipar egyre gyorsabban fejlődő iparágát.

Az okos textilekben ugyanis a szakember szerint rengeteg olyan lehetőség rejlik, amelyet hasznosan felhasználhatnak az egészségügyben és a kényelem terén is. Alison példaként a Murray Hogarth textilcég új termékeit hozta fel példának, amelyek már az új technológiával készültek, és nem csak a betegségek leküzdését segítik elő az aromaterápia segítségével, hanem a betegek kényelmét és komfortérzetét is megnövelik.

Habár tudományos összefüggés még nem született az új textiltechnológia és a valódi hatások között, de a kollekció eladásából származó bevételek tíz százalékát a cég rákbetegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek adományozza.
 
3 hozzászólás

csillucs • Nagymester #3 • 6 éve, 11 hónapja és 21 napja

de imádom az ilyen aromaterápiás dolgokat

moni1294 • Überbrutál #2 • 6 éve, 11 hónapja és 22 napja

Szuper!

Mirjam • Polihisztor #1 • 6 éve, 11 hónapja és 22 napja

Ez de jó kis ötlet