12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Aromaterápiás textíliával a rákbetegségek ellen

2014. január 28.
2.1241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő felfedezést tett, illetve találmányt dolgozott ki az egyik skóciai egyetem textiltervezésre szakosodott kara, lévén egy olyan új fejlesztésű, mikro-kapszulákból álló aromaterápiás szövetet dolgoztak ki, amivel megkönnyítik a rákbetegek mindennapjait.


A forradalmi skót textiltechnológia nem csak különféle illatanyagok hozzáadásával készül el, hanem hőszabályzó tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal képes elviselhetőbbé tenni a daganatos betegeknek a rákkal való küzdelmet úgy, hogy folyamatosan kellemes és nyugtató hatású aromát bocsájt ki magából.

Alison Harley professzor, avagy az új találmány ötletgazdája szerint az új anyagokat immáron okos textileknek lehet nevezni, és várhatóan alapjaiban meghatározzák majd a jövőben a textilipar egyre gyorsabban fejlődő iparágát.

Az okos textilekben ugyanis a szakember szerint rengeteg olyan lehetőség rejlik, amelyet hasznosan felhasználhatnak az egészségügyben és a kényelem terén is. Alison példaként a Murray Hogarth textilcég új termékeit hozta fel példának, amelyek már az új technológiával készültek, és nem csak a betegségek leküzdését segítik elő az aromaterápia segítségével, hanem a betegek kényelmét és komfortérzetét is megnövelik.

Habár tudományos összefüggés még nem született az új textiltechnológia és a valódi hatások között, de a kollekció eladásából származó bevételek tíz százalékát a cég rákbetegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteknek adományozza.
3 hozzászólás

csillucs

11 éve, 15 napja

de imádom az ilyen aromaterápiás dolgokat mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

11 éve, 15 napja

Szuper!

válasz erre

Mirjam

11 éve, 15 napja

Ez de jó kis ötlet mosolygó smiley

válasz erre