13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Ammóniamentes hajfestés - Nectra Color teszt

2014. március 05.
12.9351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A 21. században a nők többsége festi a haját, függetlenül attól, hogy jelentek-e már meg ősz hajszálak a hajkoronában, avagy sem. A hagyományos hajfestékek többek között ammóniát tartalmaznak, melyek károsítják a fejbőrt és a hajhagymákat is, ráadásul sok olyan hölgy van, aki allergiás is az ammóniára, így maximum csak hajszínezőket használhat, amiről tudjuk, nem tartósak. A Schwarzkopf nemrégiben piacra dobta az ammóniamentes hajfestékét, a Nectra Color-t, melyet szerkesztőségünk is tesztelt.


Az innovatív hajfesték virág nektárt és növényi olajokat tartalmaz, melyek segítenek abban, hogy a haj ápolt és egészséges legyen. A virág nektár fő alkotóelemei:
víz
természetes cukor
ásványok
aminosavak
különböző vitaminok
esszenciális olajok.
A készítmény sem ammóniát, sem pedig egyéb ásványi olajokat nem tartalmaz.

A rövid bemutató után következzék a teszt.

Elsőként a doboz tartalmát említenénk meg. Ahogy azt már megszokhattuk egy hajfesték esetében, a használati utasításon, a festékkrémen, a kesztyűn és a színelőhívó tubuson kívül még egy tasak ápoló-hajfény balzsamot is kapunk, mely segít a szín megtartásában.

Hajfestés előtt.

Hajfestés előtt.


A színelőhívó flakon kialakítása segít abban, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen fel tudjuk vinni a festéket a hajunkra. Ha egyedül dolgozunk akkor nagy segítséget nyújt ez a flakon, melybe bele kell tölteni a festékkrémet, majd összerázni és már lehet is festeni vele a hajat.

A tubus kibontását követően egyáltalán nem lehet érezni a hagyományos hajfestékeknél már megszokott szúrós, erős szagot, hanem kellemes, virágos illattal rendelkezik a krém. Érdemes egy csíkban kipróbálni a festéket a fejbőrön, ugyanis az esetleges allergiás reakciók ilyenkor kiderülhetnek.

Hajfestés közben.

Hajfestés közben.


Ha felkerült a hajra a festék, akkor 30 percet kell várni, amíg hatt a színezék. Hajmosásnál kap szerepet a festékhez kapott balzsam. A balzsamnak - hasonlóan a krémfestékhez - finom, virágos illata van. A kiszerelés akár 2 hajmosáshoz is elegendő lehet, attól függően mekkora a haj hossza. Hajmosást követően könnyű megfésülködni, a hajszálak nem ragadnak össze, a szárítás után könnyed, lágy esésűvé válik a haj.

Három hét elteltével, a szín továbbra is ugyanolyan mint hajfestés után közvetlenül, nem kopott és lenövés sem látható a hajszálak tövében, sőt szép fényt is kapott a hajkorona. A hajmosásnál nem lett használva színmegőrző sampon vagy balzsam, így biztosítva a hitelességet.

Hajfestés után.

Hajfestés után.


Összegzés
Eddigi tapasztalatunk szerint a Schwarzkopf legújabb hajfestéke, a Nectra Color tökéletes, hosszantartó fedést biztosít a hajnak amellett, hogy a termék nem tartalmaz ammóniát, amely károsítaná a haj szerkezetét. A természetes anyagok pedig táplálják a hajszálakat.

A készítmény 14 árnyalatban kapható a drogéria üzletekben, 1.499 forintos ajánlott fogyasztói áron.
11 hozzászólás

Annabell

10 éve, 1 hónapja és 23 napja

Én már az utolsó két hajfestést ezzel végeztem. A 688-as Intenzív vöröst használom. Gyönyörű, hosszan tartó szín, nem kopik meg. 6-7 hetente festek, addigra már lenő, de nem kopott. Jól fedi az ősz hajszálakat is! A többi ammónia mentes festékkel ellentétben, amiket már próbáltam, sokkal élénkebb, tartós színt ad. Mindenkinek ajánlani tudom!

válasz erre

blondi

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

Hmmmmmmm láttam a reklámot de nem is jött le belőle hogy ez milyen különös dolog. Már megérte idetalálnom!mosolygó smiley

válasz erre

bettike

10 éve, 10 hónapja és 25 napja

Ilyenről még nem hallottam csak a színezőről. Legközelebbi festésnél kipróbálom!

válasz erre

Mariann

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Lili írta:
Nagyon szép lett a végeredmény! Mindenképp érdemes kipróbálni, csak nekem most nem festett a hajam. Milyen színben van egyébként?
14 árnyalatban kapható, a feketétől kezdve a barnán át egészen a szőkéig, szinte minden színben kapható.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Már hallottam erről a hajfestékről, de azt gondoltam, hogy csak sima hajszínező és hamar kikopik. De a teszt alapján már elhiszem, hogy érdemes megvenni.

válasz erre

krisztike

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Végre!meglepett smiley Nagyon jó hogy végre van ammóniamentes. Ilyen eddig csak színezőben volt!mosolygó smiley

válasz erre

Lili

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Nagyon szép lett a végeredmény! Mindenképp érdemes kipróbálni, csak nekem most nem festett a hajam. Milyen színben van egyébként?

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ez de jó! mosolygó smiley Tök jó színe lett a hajnak festés után. Nagyon jól néz ki.
Szépen fedett.

válasz erre

moni1294

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

SZUPER teszt! Öröm volt olvasni hogy nem csak süketelés megy hanem valódi teszt, fotókkal, tapasztalatokkal. Szuper!

Egyébként kipróbálom, ha három hétig tart az nagyszerű!!!

válasz erre

Mirjam

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Végre ammóniamentes hajfesték! Én nem bírom az ammóniát, így csak hajszínezőt használtam eddig.

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Nem próbáltam még soha ammóniamenteset. Azt hiszem ideje!mosolygó smiley

válasz erre