Akár meddőséget is okozhatnak a paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítók

Brauny , 2015. május 27.
Érdekes kutatást közölt nemrégiben egy dán kutatócsoport, akik arra kívánták felhívni a figyelmünket, amire korábban már az Edinburghi Egyetem tudósai is, miszerint a paracetemol tartalmú fájdalomcsillapítók rengeteg káros hatást indíthatnak el a szervezetben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Noha konkrétan a gazdatestre is hatással vannak ezek a szerek, azonban kiderült, hogy amennyiben például egy nő a várandóság alatt ilyen fájdalomcsillapítókat szed hosszabb időn át, illetve több alkalommal, az károsíthatja a születendő fiúmagzat termékenységét.

Dán és brit kutatók egyaránt bebizonyították, hogy a terhesség során legalább 7 napon át szedett paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító megszakította a tesztoszteron hormon termelődését, ami befolyásolta a magzatban a férfi reprodukciós szervek kialakulását, vagyis nagy eséllyel születhetett olyan gyermek, akinek a későbbiekben termékenységi problémái adódhattak.

Rod Mitchell, a kutatás vezetője éppen ezért azt tanácsolja a várandós anyukáknak, hogy a terhesség idején csak végszükség esetén vegyenek be fájdalomcsillapítót, és akkor is kerüljék a paracetamol tartalmúakat, amelyeket több kutatás is közönséges méregnek titulált a múltban.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!

Kunoichi • Megszállott #3 • 3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nem semmi.

Babóca • Messiás #2 • 4 éve, 2 hónapja és 22 napja

Terhesség alatt nem jó szedni semmilyen gyógyszert. Csak amit max az orvos felír.

becky • Messiás #1 • 4 éve, 2 hónapja és 22 napja

Ilyen gyógyszert nem fogok venni.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.