12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

A tökéletes nyári smink titka

2019. augusztus 03.
8.7491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A nyári nagy melegben is vannak olyan alkalmak, amikor érdemes a kelleténél jobban odafigyelni az arcbőrünkre és egy előnyös, korrigáló sminket feldobni. Az esküvőszezonok, a bálok és a nagyobb fesztiválok szinte megkövetelik, hogy a legjobb formánkban mutatkozzunk és ehhez néha nem elég az, ha a natúr külsőnkkel mutatkozunk. Amennyiben egy szép belőtt hajjal egy csinos ruhában feszítünk hiányos lehet a kép, ha nem viselünk magunkon egy olyan sminket, ami megfelelő lenne az adott alkalomra.


A szép bőr mindennek az alapja, így, ha tudjuk, hogy a közeljövőben fontos esemény várható, érdemes előre gondolkodni és akár kozmetikus segítségét is igénybe venni. A szélsőséges időjárás nyáron is sokat ronthat a bőr állapotán, a rendszeres és erős napsütés, a vízhiány és az izzadás is felsorolható ide. Nagyon sok esetben a rossz minőségű párnahuzat is apró pattanások okozója lehet, amiket később aztán a sminkkel próbálunk elfedni.

A tökéletes nyári smink titka - 2. kép

A legjobb smink az, ami a személyiségünket is tükrözi!

Folyamatosan azt halljuk, hogy a kevesebb, néha több, ami igaz is, ha a sminkről van szó, de az is fontos, hogy a színek és a textúrák tükrözzenek minket. Amennyiben az életben is visszafogottabb természetűek vagyunk, akkor ne feltétlenül akarjunk az alkalom miatt egy teljesen különböző személyiségnek tűnni azáltal, hogy erős színekkel próbálkozunk.

Használjunk finom föld színeket!

A föld színű árnyalatok sokak számára már nagyon unalmasnak mondhatóak, főleg nyáron, amikor a fesztiválszezon is tombol az ember szívesebben nyúl a vadabb, élénkebb palettákhoz. A természetes színeknek is ezer variációja van, így egy különlegesebb bézs szín máris meg tudja adni azt a frissülést, amelyre alapvetően vágyunk ilyenkor.

A tökéletes nyári smink titka - 3. kép

Az alapot sose hagyjuk ki!

A nyári melegben nagyon sokan elhagyják az alapozót, mondván túlságosan nehéz és nem kellemes egy amúgy is fullasztó nyári napon. A sűrű, erősen fedő változatoktól tényleg érdemes megszabadulni és azt sem jelent mindig jó megoldást, ha minden bőrhibánkat makulátlanul akarjuk elfedni, mert a nafényben sokkal erősebben látszanak az apróbb barázdák és a hegek is, amikről azt gondoltuk, hogy el vannak fedve az alap által. Válasszunk egy korrigáló, a bőrtónusunkkal megegyező árnyalatot és vékonyan dolgozzuk el az arcbőr felületén. Összességében egy egészségesebb, enyhén csillogó bőr fog visszaköszönni a tükörben. Nyáron kipróbálhatjuk a poralapozót is, ami a fölösleges nedvességet is képes felszívni, de megfelelő fedést is biztosítani tud.

A tökéletes nyári smink titka - 4. kép

A szempillákra helyezzük a hangsúlyt!

A szép szempilla öltöztet, főleg, ha dús, ívelt és ébenfekete színű. A műszempillák kora lejárt és nyáron talán nem is a legkellemesebb a viselésük, főleg, ha amúgy sokat tartózkodunk strandon, vízparton. A lash lifting ezzel szemben egy természetesebb megoldás, ami saját anyagból dolgozik. Megemeli a pillákat, ami rögtön egy nyitott tekintetet ad, így a vonzóbb külső is adottabb.

Natúr, enyhén csillogó arcpír és rúzs!

Az erősebb színeket sem kell teljesen elfelejteni, de ezeket fókuszáltabban az arc és a száj szinezésére használjuk. A barackosabb és a rózsaszínesebb tónusok szinte minden bőrtípuson jól tudnak kinézni, így ha bizonytalanul keresgélnénk az árnyalatok között ezek irányába mozduljunk el.

A tökéletes nyári smink titka - 5. kép

Bátran használjunk highlightert!

Egy kis csillogás mindig felfrissíti az arcbőrt, így egy enyhe, folyékony állagú verziót célszerű a nyári táskánkban tartani, hiszen azonnal látványos eredményt kapunk általa. A highlightert helyezzük fel az arccsontunkra, egy keveset az orrunk hegyére és még egy picit érdemes a szemöldökcsontra is tenni. Fesztivál esetén csillámmal lehet fokozni a highlightert.

1 hozzászólás

Mirjam

5 éve, 18 napja

Ha nagyon kell valami alapozó akkor inkább BB krémet használok. Az éppen elég nyáron.

válasz erre