14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

A szarkalábaktól vonzóbbak a nők

2014. február 25.
2.0071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A belgiumi Leuven Egyetem legfrissebb kutatásából kiderült, hogy nem kell ádáz harcot folytatniuk a nőknek a szarkalábakkal, a férfiak szerint ugyanis az efféle apró ráncok inkább szexinek tekinthetők, mintsem visszataszítóak.

A pszichológusok által végzett kutatás során emberek egy csoportjának - nőknek és férfiaknak vegyesen - olyan női arcokat ábrázoló fényképeket mutattak, amelyeken mosolygó arcok szerepeltek.

A tanulmányból megdöbbentő módon kiderült, hogy az emberek többsége nem csak vonzóbbnak, hanem intelligensebbnek is találta azokat az arcokat, amelyeken mosolygás közben szarkalábak jelentek meg.

Érdekesség, hogy a Leuven Egyetem kutatói szerint fókuszcsoportjaik nem tartották megbízhatónak azokat az embereket, akik csak a szájukkal mosolyogtak, és ehhez nem tartozott teljes arcmimika, a reprezentatív eredmények alapján tehát sokkal őszintébb az a mosoly, amelynek során a szem is megmozdul.

A kutatáshoz csatlakozó plasztikai sebész, bizonyos Naresh Joshi szerint az eredmény talán számára volt a legmegdöbbentőbb, hiszen rengeteg páciense arra kérte a múltban, hogy éppen azokat a ráncokat simítsa ki, amelyek a nevetés során bukkannak elő.