9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

A sok vitamin önmagában kevés az influenza ellen

2015. december 30.
5.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Az ÁNTSZ legfrissebb figyelmeztetése szerint a közhiedelemmel ellentétben nem elegendő pusztán vitaminokkal erősíteni szervezetünket abban az esetben, ha szeretnénk elkerülni az influenzát, ez ugyanis ebben a formában kevés.

A sok vitamin és az egészséges életmód nyilvánvalóan hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünk védekezőrendszere egészségesebb legyen, és gyorsabban leküzdje a betegségeket, de az influenzát még ez sem tudja megállítani.

Ezt nemrégiben egy tanulmány is alátámasztotta, amely közel 30 tudományos kutatás eredményét dolgozta fel a témához kapcsolódóan, így kiderült, hogy hiába szedtek az emberek nagyobb mennyiségű C-vitamint, ez önmagában haszontalannak bizonyult abban, hogy megfázzanak vagy megbetegedjenek az influenzaszezonban.

Amennyiben tehát hatékonyan szeretnénk felvenni a kesztyűt a kérdéses fertőző betegséggel szemben, mindig kérjünk védőoltást, mert bár a vitamin is fontos ahhoz, hogy immunrendszerünk védekezzen a problémával szemben, és szervezetünk hamarabb felépüljön, védelmet nem nyújt a megfázások ellen.