0 ℃Tiszta idő
2020. június 03., szerda • Klotild

A sok gyorsétel akkora kárt okoz, mint a cukorbetegség

Brauny , 2016. május 13.
Egészen elképesztő kutatási anyagot hozott nyilvánosságra az angol Ruskin Egyetem kutatócsoportja, akik kísérletekkel kimutatták, hogy a magas zsírtartalmú gyorséttermi ételek olyan kárt okoznak a szervezetben, de főként a vesében, mint a cukorbetegség.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kutatók patkánykísérleteket folytattak, amelyek részeként két teljes hónapon át gyorséttermi ételekkel etették őket, majd azt találták, hogy a rágcsálók szervezetében elképesztő mértékű változások mentek végbe, amelyek egészen hasonlatosak voltak a cukorbetegséggel.

A patkányok ugyanis egyre kevésbé voltak képesek elegendő mennyiségű inzulint termelni, és nem is reagáltak megfelelően a fellépő igényre, így megemelkedett szervezetükben a vércukorszint, ami nem csak a cukorbetegség állapotát idézi elő, hanem ezen túlmenően negatív hatást gyakorol az emberi szervezetre is, főként a vesékre.

Az egyetem szakemberei attól tartanak, hogy mivel a gyorséttermek forgalma egyre növekszik, és a magas zsírtartalmú étrendek népszerűsége sem csökken drasztikusan, ezért a jövőben sokszorosára emelkedhet majd a világon a cukorbetegek száma.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!