8 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

A rendszeres lábápolás a bőrkeményedés legjobb ellenszere

2014. március 16.
3.4811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Minden nő számára fontos a jó megjelenés, amihez elengedhetetlenek a szép és ápolt lábak. Ahhoz, hogy lábbőrünk szép és ápolt lehessen, fontos a rendszeres odafigyelés is, ami különösen igaz abban az esetben, ha hajlamosak vagyunk a bőrkeményedésekre. Természetesen nem kell azonnal szépségszalonba mennünk abban az esetben, ha ezt tapasztaljuk, hiszen egyszerű otthoni lábápolással is nagyon sokat tehetünk azért, hogy bőrkeményedéseinket eltávolíthassuk.



A rendszeres lábápolás a bőrkeményedés legjobb ellenszere - 2. kép

Ha lábápolásról van szó, nagy általánosságban a bőrkeményedés problémája merül fel a legtöbbször, de vajon tudjuk-e, hogy mi áll emögött a folyamat mögött? Kialakulásának oka Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász, avagy a Scholl lábápolási szakértője szerint is rendkívül sokféle lehet, így például beszélhetünk genetikai eredetű elváltozásról - mint amilyen a pikkelysömör -, vagy kreatinizációs zavarról, aminek következtében kialakulhat a bőrvastagodás. Előfordulhat továbbá lábon jelentkező bőrkeményedés cukorbetegség következtében is, de a leggyakoribb az ortopédiai eredetű kialakulás, tehát a legtöbb esetben az izom- és csontrendszerrel, valamint a végtagok működésével hozható összefüggésbe a kellemetlen jelenség.

A bőrkeményedés természetesen megelőzhető, és ehhez nem is kell túl sok mindent tennünk azon túl, hogy rendszeresen ápoljuk lábainkat, amelyek meghálálják majd a törődést. Ezen felül fontos még az alaposság is, hiszen amennyiben bőrkeményedés jelenik meg a lábunkon, az egyszerű hidratálás már nem elegendő. Ilyenkor szükség van már habkőre, netán reszelőre, amelyek elektromos változatban is elérhetőek, így gyorsabbak és hatásosabbak a használat során. A megelőzésben szintén fontos szerepe van a rendszeres hidratálásnak, hiszen amennyiben bőrünk szép és egészséges, biztosan nem alakulhat ki rajta bőrkeményedés. Kiemelendő ezen felül, hogy mindig kényelmes cipőt vásároljunk magunknak, és alkalmazzunk talpbetétet is, ha muszáj.

A rendszeres lábápolás a bőrkeményedés legjobb ellenszere - 3. kép

Amennyiben mi is elhanyagoltuk volna a múltban a lábápolást, természetesen még mindig van megoldás arra vonatkozólag, hogy visszafordítsuk a folyamatot. Erre tökéletes megoldást jelent a Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelő, ami az otthoni lábápolás egyik tökéletes módja, hiszen a készülék kíméletesen, percek alatt képes eltávolítani a megkeményedett bőrt, így pillanatok alatt puha lábakat varázsol. Használata is rendkívül egyszerű, mindössze a készülék forgófejét a megkeményedett bőrfelületre irányítjuk, és csak hagyjuk, hogy az elvégezze helyettünk a piszkos munkát. Ezt követően egy kis hidratálás, és máris olyan lesz a lábunk, mint a kisbabáké.

A szerkesztőségben természetesen kipróbáltuk a készüléket, és többnyire pozitív tapasztalatokat szereztünk vele. Bár mindannyian gondosan ügyelünk a lábápolásra, így nem tudtuk alkalmazni túl problémás vagy elhanyagolt lábfelületen, azonban még esetünkben is érezhető volt a hatása, hiszen bőrünk szép és puha lett tőle, tökéletesen lehántotta a felesleges, elhalt bőrsejteket a problémásabbnak tűnő felületekről. Működése ugyan egy kicsit hangos, de még az elviselhető hangtartományt képviseli, ellenben túl sokáig nem kell használnunk soha, mert gyorsan és hatékonyan dolgozik. Apró észrevétel, hogy főleg nyáron, amikor alapvetően puhább a bőr, vélhetően sokkal könnyebb lesz használni, mint a téli hónapokban, amikor az állandó szellőzés miatt kevésbé szellőzik a lábunk.
7 hozzászólás

Kicsi

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Mariann írta:
Nem olcsó annyira, de nagyon jó kis kütyü. mosolygó smiley Gyorsabban lehet vele haladni, és egyáltalán nem sérti fel a lábat.
Hmm.. azt hiszem meggondolás tárgyává teszem. mosolygó smiley

válasz erre

Mariann

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Kicsi írta:
Pont tegnap néztem meg az árát..hát, nem olcsó a kicsike. mosolygó smiley
Nem olcsó annyira, de nagyon jó kis kütyü. mosolygó smiley Gyorsabban lehet vele haladni, és egyáltalán nem sérti fel a lábat.

válasz erre

Kicsi

10 éve, 11 hónapja és 14 napja

Pont tegnap néztem meg az árát..hát, nem olcsó a kicsike. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Érdekes eszköz!meglepett smiley Olyan mint egy borotva.mosolygó smiley Kipróbálnám valahol, van ez bemutatóteremben vagy ilyesmi?

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Nekem télen szerencsére nincs gond a lábammal. Egyedül nyáron, de addig még sok idő van. mosolygó smiley De nagyon jó kis tippeket adott a doki.

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Hmmm egyelőre nem sok értelmét látom ennek a készüléknek, van benne elég erő?

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Szerintem beszerzem ezt a Scholl szerkentyűt, mert nekem nagyon bőrkeményedéses tud lenni a sarkam, és már unom a pengével leszedni. Lehet ez jobban befog válni.

válasz erre