2019. március 22., péntek • Beáta, Izolda

A nyilvános mosdók kézszárítói egészségtelenebbek, mint gondolnánk

Brauny , 2018. április 16.
A nyilvános mosdókban elhelyezett kézszárítókról sokan hajlamosak azt gondolni, hogy maximálisan higiénikusak, hiszen nem kell hozzájuk érni, az ember csak leöblíti a kezét, aláteszi, és máris szárazon indulhat útnak, azonban egy friss tanulmány szerint ez egy hatalmas tévhit.


A Newsweek által közölt legfrissebb kutatási anyagok szerint ugyanis a kellemes meleget áramoltató készülékek konkrétan fekáliából származó baktériumok millióit zúdítják rá a kezünkre, a nyilvános illemhelyeken ugyanis rengeteg efféle kórokozó kering a sok lehúzás után.

A kézszárítók pedig ezeket az egyik oldalon magukba szívják, hogy a másik oldalon a kellemes meleg levegővel telibe fújják a kezünket, ezáltal sokkal több kórokozó kerül így ránk, mintha nem használnánk a kézszárítót.

A kutatók egyébiránt egy egyetemen több mint 30 illemhelyét, illetve az onnan kiérkező embereket vizsgálták napokon keresztül ahhoz, hogy a fentieket kijelenthessék, sőt a kísérletekből még arra is fény derült, hogy részecskeszűrővel sem lennének sokkal higiénikusabbak ezek a szárítók.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!