A nőkre veszélyes ráktípusok legkorábbi tünetei

Brauny , 2019. július 10.
A szervi sajátosságoknak köszönhetően a nőknél sokkal több rosszindulatú daganat kialakulására alkalmas testrész található, mint a férfiaknál. A ráktípusok többségének azonban van egy sajátossága: a legtöbb esetében rengeteg korai előjeleket és tüneteket produkálnak, melyek elég általánosak ugyan, de ha megtanuljuk felismerni őket, akkor nagyon súlyos betegségektől kímélhetjük meg magunkat, hiszen a daganatos elváltozások mindegyikénél előfordulhat halálos kimenetel. Ha te is szeretnéd megismerni a nőkre veszélyes ráktípusok legkorábbi tüneteit, összegyűjtöttük a legfontosabbakat!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 A nőkre veszélyes ráktípusok legkorábbi tünetei - 2. kép

A mellbimbó színének változása is lehet a mellrák tünete!

Nyilván minden nő tisztában van azzal, hogy a mellben található csomó a legtöbb esetben a jó- vagy rosszindulatú mellrák egyik végső tünete, amit lényeges idejekorán kiszűrni, de ezt a problémát jellemzően egy sor más, gyakran jelentéktelennek tűnő elváltozás előzheti meg. Ilyen például a mellbimbó színének megváltozása, annak érzékenysége vagy duzzanata, esetleg rajta jelentkező sötét folt, vagy váladékozás. Nyilván ezeket a problémákat egy sor más probléma is előidézheti, de ha ilyesmit figyelünk meg, érdemes mielőbb orvoshoz fordulni a biztonság kedvéért.

Rendszertelen vérzés ciklusok között? Akár méhrákot is jelezhet!

A menstruáció rengeteg nő életét megkeseríti, és sokaknál rendkívül elhúzódóak a ciklusok, sőt gyakran két időpont között is előfordulhat kisebb pecsételő vérzés. Ez ritkán okoz problémát, rendszerint csak a hormonok játszadoznak a szervezetünkben, de amennyiben ciklusok között nagy mennyiségű vérzést tapasztalunk, akkor azzal már feltétlenül orvoshoz kell fordulni, hiszen a méhrák egyik korai előjele lehet. Persze nem kell rögtön pánikba sem esni, csak bizonyosodjunk meg róla, hiszen baj esetén is nagyon korai stádiumban lehetünk, tehát gyógyulási esélyeink még jók lesznek.

A nőkre veszélyes ráktípusok legkorábbi tünetei - 3. kép

Petefészekrák állhat a gyakori puffadás mögött!

A gyakori puffadást a nők többsége nem tekinti túl kiemelkedő tünetnek, hiszen menstruáció alatt teljesen normális, de a vékonyabb testalkatúak étkezések után is rendszeresen tapasztalhatják, pláne ha olyan ételeket esznek. Amennyiben azonban a puffadás rendszertelenül tapasztalható, a menstruáció után is megmarad, mondhatni hetekre állandósul, akkor az már gond lehet, hiszen a háttérben petefészekrák állhat. Rengetegen hónapokon keresztül észlelik ezt a kellemetlenséget, de nem fordulnak orvoshoz, tehát érdemes elvégeztetni egy rutinvizsgálatot, az még senkinek sem ártott.

Gyakori gyomorfájás és hányinger több ráktípus tünete!

A gyomorfájás alapvetően egy olyan tünet, mely túlzás nélkül milliónyi betegséghez kapcsolódhat. Emiatt nagyon ritkán gondolunk arra, hogy daganatos elváltozás állhat a háttérben, márpedig hányingerrel társulva rengeteg ráktípus kísérőtünete, így például a méhrák mellett az emésztőrendszer kapcsolódó elváltozásai is állhatnak a háttérben. Mivel tényleg a lehető legáltalánosabb tünet, ezért egy-két alkalommal nem érdemes foglalkozni vele, de ha huzamosabb ideig fennálló problémáról van szó, akkor nézessük meg, mi lehet a baj.
 
2 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #2 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ezekről jó tudni, főleg ha a családban volt már rákos megbetegedés.

zitucska • Überbrutál #1 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem hangzik egyik sem túl jól.