2019. november 22., péntek • Cecília

A menopauza 5 pozitív hatása

Brauny , 2019. május 12.
A menopauzára rengeteg nő úgy tekint, mintha véget érne a világ. Nem véletlenül, mert a változó kort a társadalom valamiért úgy állítja be, mint valami olyan dolgot, amitől a nő gyakorlatilag feleslegessé válik, hiszen elveszíti identitását, holott ez ebben a formában egyáltalán nem igaz. Éppen ellenkezőleg, a menopauza sokak számára egy új kezdetet jelent, gyakorlatilag egy kaput arra, hogy egy újabb szintre léphessenek a hölgyek. Hogy milyen pozitív hatásai vannak ennek a változásnak? Összegyűjtöttünk pár nyomós okot!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Viszlát nehéz napok!

A nők többsége nagyon nehezen éli meg a menstruáció időszakát, de legalábbis az első napokat mindenképpen, de időjárás, hangulat és általános állapot kérdése is, hogy miként csapódnak le valakiben ezek az időszakok. A változó korral ennek egyszer és mindenkorra vége, és bár lesznek hőhullámok és egyebek, de ha vigyáztunk magunkra korábban és rendszeresen sportoltunk, akkor egészen jó állapotban, vidáman élhetjük meg ezt az időszakot.

A menopauza 5 pozitív hatása - 2. kép

2. Búcsú a tampontól!

Belegondoltál már abba, hogy a nehéz napok elmaradásával milyen dolgoknak inthetsz búcsút örökre? Ott lesz például a tampon, ami minden nő rémálma, és mostantól nem kell tartanod tőle. Mint ahogyan azt sem kell nézegetned, hogy mikor vehetsz fel fehér nadrágot, hogy mikor mehetsz el bicajozni vagy éppen edzeni, hiszen bármikor képes leszel bármire. Ez ám az igazi szabadság!

3. Felszabadultabb szex!

A peteérés korszakának lezáródása egyet jelent azzal, hogy nem tudsz teherbe esni. Ezt sokan tragédiaként élik meg, holott ha vállaltunk elég gyermeket korábban, akkor a világ legjobb dolga lesz. Merthogy nem kell állandóan a véletlen teherbeesés miatt aggódnunk, bárhol, bármikor, védekezés nélkül mehet az önfeledt szex, méghozzá akárhányszor, ha kívánjuk. Mert tévedés, hogy a menopauzás nők nem kívánják a szexet!

A menopauza 5 pozitív hatása - 3. kép

4. Nincs több rivalizálás!

Rengeteg érdekes kísérletet folytattak a menopauzán átesett nőkön, és akadt köztük pár igazán érdekes is, így például az, amelyik bebizonyította, hogy a változó kort megélt nők sokkal elfogadóbbak lesznek a többi nővel szemben. Mivel a nők egész élete a rivalizálásról szól, ezért ez azt jelenti, hogy ezen a téren talán csökken az erre vonatkozó hajlamuk.

5. Minden nap egyre szabadabban!

A menopauza először talán nehéz, bár felfogás kérdése az egész, mint ahogyan az is, hogy miként fogjuk fel. Mivel ma már nőnek lenni nem azt jelenti, hogy ki vállalhat gyereket és ki nem, ezért a fenti dolgokból fakadó felszabadultság minden nap egyre szabadabbá tehet majd. Ez pedig életed egyik legszebb korszakává teheti ezt az időszakot, ha meg tudsz maradni nőnek.
 
2 hozzászólás

Edit90 • Überbrutál #2 • 6 hónapja, 3 hete és 4 napja

A legnagyobb előnye, hogy nem kell havonta szenvednie az embernek a menzesz miatt.

Gizus • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Megvan az előnye és a hátránya is ennek a változásnak.