9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

A legjobb téli sportok, amelyek garantáltan formában tartanak

2013. december 16.
2.3661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Itt a tél, a hideg és nyálkás idő, ami a nyári sportok többségét sajnos ellehetetleníti, de semmi ok a pánikra, van ugyanis éppen elég téli sport, amit űzhetünk a leghidegebb hónapokban is, és garantáltan olyan jó formában tart minket, hogy tavasszal kicsattanunk majd az egészségtől.


Az egyik ilyen sport a korcsolya, ami könnyen tanulható, és a test minden izmát erősíti, de fejleszti az egyensúlyt és a mozgékonyságot is, egy órányi aktív korcsolyázással pedig akár 5-600 kalóriától is megszabadulhatunk.

Ha leesett a hó, a síelés örömeit is kihasználhatjuk! A sífutás már néhány centis hóban is kivitelezhető, és a hagyományos futással ellentétben lényegesen megerőltetőbb mozgásforma, ami főleg a combra és a fenékre van hatással, de bottal a kezeket is edzhetjük. Egy jó órányi kiadós sífutással szintén elégethető akár mínusz 5-600 kalória is.

Ha egy kicsit vagányabb, vagy gyorsabb sportot keresnénk, a sílesiklás és a snowboardozás is segít, amelyekkel 3-400 kalória égethető el, érdekesség pedig, hogy segítségükkel igazán nagy élmény lesz a mozgás, egyszóval észrevétlenül edzhetjük magunkat, és fogyhatunk akár kilókat is.

Ha sportosabban szeretnénk fogyni, és kedveljük a fiúsabb sportokat, megpróbálkozhatunk esetleg a jégkoronggal is, ami a versenyszellem miatt szintén szórakozva szabadít meg kilóinktól, illetve hoz formába minket. Egy jó hokimeccs alatt pedig akár 7-800 kalóriától is megszabadulhatunk. Természetesen nem a lelátóról!
4 hozzászólás

monyó

11 éve, 3 hónapja és 3 napja

Szeretem a téli sportokat, a síelés a kedvencem csak ritkán jutok el.

válasz erre

Móni

11 éve, 3 hónapja és 3 napja

Szánkózni szeretek!mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 3 hónapja és 3 napja

Egyszer próbáltam síelni. Sajnálom a sok gyereket akit ki kellett utána ásni a hóból.röhögő smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 3 hónapja és 3 napja

Nem tudok sílni pedig szeretnék...szomorú smiley

válasz erre