13 °Cgyenge köd
2020. október 25., vasárnap • Blanka, Bianka

A legjobb bőrfiatalító sminktrükkök

Szofi Kakuk , 2020. augusztus 15.
Az idő múlásával az arcbőr egyre inkább fakóbb lesz, veszít a tónusosságából és az sem ritka, hogy már 30 éves kor körül megjelennek a mély barázdák, amiket a legtöbben egy vastagon fedő alapozóval próbálnak elfedni. Az idő kerekét, bár visszaforgatni nem lehet, de néhány egyszerű trükkel egy érettebb bőrt is megtanulhatunk előnyösen sminkelni és kiemelni az arc azon részeit, amik üdébb és fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek az összképet nézve. A következőkben ezekről az apró, de annál hatásosabb trükkökről írunk bővebben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ne hagyjuk el a báziskrém használatát!

Az emberek 90%-a küzd felszíni vízhiánnyal, aminek oka lehet a kevés folyadék bevitele, a nem megfelelő bőrápolási rutin, de akár még maguk a sminktermékek is okozhatnak bőrszárasságot hosszútávon. Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy elsősorban egy, a bőrtípusunknak megfelelő hidratálókkal gazdagított arcápolási rutint kell jól összeállítani. Ezután törekedjünk arra, hogy a rétegezett rutinunk végén, sminkelés előtt használjunk egy könnyed állagú báziskrémet, ami segít egyenletesebbé tenni a bőrfelszínt. A krém felkenése után, ajánlott várni néhány percet és utána egy-egy kisebb mennyiségben mehet is fel az arcbőrre az alap is.

A legjobb bőrfiatalító sminktrükkök  - 2. képKörültekintően válasszunk a korrektorok közül!

A szem alatti rész árulkodik legelőször a korunkról. Az ott lévő bőr ereszkedik meg elsőként, aminek az az oka, hogy az arcban lévő zsírpárnák az évek múlásával átrendeződnek és ez a folyamat a szem körüli zsírszövetekkel kezdődik meg. Sokak esetében azonban, pont az jelent gondott, hogy ez a terület puffadtabb, teltebb lesz és akár még sötét pigmentfoltok is megjelennek. Mindkét helyzet fennállása esetén javasolt a korrektor használata, amik közül 1-2 árnyalattal válasszunk világosabbat, mint amit az arcunk teljes területére kennénk. Az állagok közül felejtsük el a krémes verziókat, ezek ugyanis beleülnek a ráncokba. Részesítsük előnyben a folyékony termékeket és ügyeljünk arra, hogy a felső szemhéjra is kenjünk a termékből a szebb összkép érdekében.

Hagyjuk el a por állagú termékeket!

A por állagú termékek egy egyenletlen bőrfelületen sokkal inkább előnytelenül mutatnak, mint egy fiatal, sima arcbőrön. A matt finisht érdemes elhagyni és helyette arra törekedni, hogy egy enyhe bőrfényt kapjon az arc, amit krémesebb állagú alapozókkal, pirosítókkal és bronzosítókkal tudunk leginkább elérni. Aranyszabályként jegyezzük meg, hogy ha krémes állagú bronzosítót és pirosítót kennünk fel, akkor ehhez igazítsuk a highlighterünk állagát is. A szemsmink esetében természetesen, levoksolhatunk a porok mellett is.

A legjobb bőrfiatalító sminktrükkök  - 3. képEngedjük el a füstös szemsminkeket!

A szemsmink a megfelelő szemöldökforma mellett kulcsfontosságú, ha fiatalosabbnak szeretnénk kinézni a korunknál. Egy rosszul sminkelt szemhéj több évet is a tekintetünkre varrhat, de egy könnyed, üde szemfestés, megfelelő árnyalással az ellenkezőjét is elérheti. A klasszikus fekete szemhéjfesték helyett, válasszuk inkább a barna színt és ebből a színből is több árnyalattal dolgozzunk egyszerre. A világosítást a szemgödör körül semmiképpen se hagyjuk ki és a szemzúgba is tegyünk némi fehér színt, hogy nyitottabb tekintetet kapjunk. A felső vízvonalra mehet a fekete szemceruza, az alsó vízvonalra ezzel szemben egy krémszín vagy egy fehér tónus ajánlott.

A legjobb bőrfiatalító sminktrükkök  - 4. képNe használjunk szájfényt és matt rúzsokat sem!

Az ajkak kiemelésére ne a szájfényt válasszuk. A mattra száradó rúzsok sem előnyösek akkor, ha az ajkak töredezettebbek és a száj környékén is megjelentek már az első ráncok. Színek tekintetében célszerűbb a naturális árnyalatokhoz nyúlni, de a piros színnek sem kell végleg búcsút mondanunk, csak egy finomabb árnyalatot keresni belőle. A színezett ajakbalzsamok több tekintetben is remek szolgálatot tehetnek, hiszen színt is adnak az ajkaknak és mellette az ajakápoló termékeket is egy az egyben kipipálhatjuk általuk.
 
3 hozzászólás

becky • Messiás #3 • 2 hónapja, 1 hete és 5 napja

Köszi a tippeket! Ezeket megfogadom.

blondi • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon csúnya amikor a matt rúzs szépen a ráncokba befolyik...

Enci • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete

Erre bizony már szükségem van.