13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

A láz segít legyűrni az influenzát

2014. február 08.
1.8441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A legtöbben azonnal lázcsillapítókat kezdenek el bevenni, ha egy kis hőemelkedés, vagy betegség, netán influenza mellett gyenge láz gyötri őket, holott a láz az egyik legjobb természetes védekezés a testünk részéről, amivel felvehetjük a harcot az influenzával szemben.


A Loyola Egyetem legfrissebb kutatásai szerint - elsősorban a gyermekbetegségekre koncentrálva - a betegségeket kísérő magas láz lelassítja a gyerekeket és segíti őket abba, hogy pihenjenek, ez pedig már önmagában is az egyik létfontosságú feltétele a gyógyulásnak. A lázat éppen ezért egy bizonyos szintig teljesen felesleges csillapítani, hiszen a test egy természetes védekező reakciójáról van szó, különösen abban az esetben, ha vírusfertőzésről és influenzáról van szó.

A kutatások bebizonyították, hogy amennyiben a legenyhébb lázat is csillapítjuk, úgy alaposan lelassítjuk gyermekünk vagy saját felépülésünket, hiszen a magas testhőmérséklet azért alakul ki a testben, hogy elpusztítsa az összes kórokozót. A hivatalos adatok szerint láznak csak a 37,5 Celsius fok feletti testhőmérsékletet tekinthetjük, ez alatt azonban még felesleges csillapítani a lázat, sőt, amíg az nem éri el a 38 Celsius fokot, addig sem kell borogatással vagy gyógyszerekkel élni, felette azonban már igen, a 40 Celsius fokot meghaladó láz esetén pedig azonnal orvoshoz kell fordulni.
4 hozzászólás

Móni

11 éve, 27 napja

Linda írta:
Ez számomra egyértelmű. Ezért is szeretek izzadni, ha megvagyok fázva.
Ebben van valami.mosolygó smiley Én még nem gondolkodtam ezen, de tényleg egyértelmű.mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 27 napja

Ez számomra egyértelmű. Ezért is szeretek izzadni, ha megvagyok fázva.

válasz erre

monyó

11 éve, 27 napja

Ez nagyon érdekes, erre még nem is gondoltam... Pedig hát tényleg, azért vagyunk lázasok, mert kűzd a szervezet...

válasz erre

moni1294

11 éve, 27 napja

Ez egy igen jó és fontos tanács!

válasz erre